FEB

Yurena Díaz: “Seria una imprudència reprendre la lliga”

Bàsquet. La base canària del Cadí, confinada a La Seu d’Urgell, es recupera de la greu lesió que es va fer fa quatre mesos. És la mateixa que la va tenir el curs 2016/17 en blanc

Yurena Díaz (Las Palmas de Gran Canària, 1993) és la protagonista de la segona entrevista que fa el Sedis en el seu canal de You Tubre, des que va començar el confinament i que va estrenar l’entrenador del Cadí Bernat Canut. “Hi ha hagut un brot sobretot a Tenerife però com que tinc tota la família a Gran Canària tampoc és tant greu la situació com per exemple a Catalunya tot i que estan tancats a casa” diu la base (1,81 m), que segueix recuperant-se de la greu lesió que va patir fa quatre mesos –lligament encreuat del genoll esquerre, la mateixa que es va fer el 2016 quan era jugadora del Promete– des del seu domicili a La Seu d’Urgell.

“Passava moltes hores al gimnàs i al pavelló, estant lesionada podia estar a prop de l’equip i recuperant-me i, ara, passo moltes hores a dins de casa” explica, qüestionada per com la ha canviat la rutina l’estat d’alarma. La cuina, sèries i la lectura són els passatemps de Yurena Díaz, que està centrada en el seu genoll i la situació global més enllà del bàsquet.

La directora de joc del cadí acreditava 10,3 punts, 2 rebots, 2,6 assistències i 7 de valoració en la lliga femenina en els 10 partits que va disputar fins la lesió, el 30 de novembre a La Seu d’Urgell en una nit nefasta (55-56 contra el Guipúscoa amb triple basc al darrer instant).

La diferència

“És molt diferent, a Logronyo em vaig lesionar en el primer entrenament de pista i vaig perdre tota la temporada. Va ser un any en blanc” posa en context respecte la primera recuperació, que amb l’aturada passarà pràcticament el mateix temps fora de la pista que el gruix de jugadores. “Això es para i d’aquí a que torni la normalitat haurà passat un temps i el cos per molt que t’entrenis a casa no pots estar en dinàmica de pista”, explica. “Hi haurà molta diferència, tothom estarà en les mateixes condicions” conclou.

La recuperació

“Ho anem seguint però no és el maig per telèfon amb vídeos. I l’altre problema és el material: d’un gimnàs i una pista de bàsquet, a casa... T’hi adaptes com pots, es pot fer i s’ha de fer però no és el mateix” és el principal punt feble de recuperar-se sola a casa que fer-ho al costat de l’equip, amb preparador físic i fisioterapeuta al costat.

“Cada genoll és un món i també cadascuna de les lesions. Ara tinc dolors que l’altre cop no vaig patir però la recuperació va molt bé. Abans que tot això es tornés tant greu vaig anar a una revisió amb el doctor i estava en dinàmica de l’equip fins el confinament” posa sobre la taula, reiterant que el genoll va bé.

L’equip

“Estem bé, anem parlant i els ànims són estranys com la situació però no ens afecta només a nosaltres i tampoc podem fer-hi res” és la situació de la plantilla del Cadí, una jugadora de les quals, Sydney Wiese, va donar positiu per coronavirus un cop va arribar als Estats Units. “Ens ho va dir ella i diu que està bé dins el que cap. Podem estar contentes i tal com està la cosa a tots els nivells, hem tingut sort”.

Les conclusions

“Hi haurà una crisi molt bèstia i ens hi haurem d’adaptar” adverteix sobre com creu que acabarà la situació actual. I segueix: “Això no se n’anirà de la nit al dia i afecta a tot: aquest estiu no sé si es podrà viatjar i repercutirà en el sector del turisme. Hi haurà gent que no treballa i malgrat hi hagi ajudes l crisi serà molt bèstia”.

La primera línia

“És molt trist que hagi de passar una cosa així per a valorar les persones que tenim en l’àmbit sanitari. I espero que aviat se’ls ajudi. No tenen material i posen la seva vida en risc. La d’ells i la de tothom perquè són els que tracten a totes les persones” afirma sobre el sector de la societat que s’està erigint com heroi.

El primer

“El que es pugui, depèn de les restriccions. Però quan es calmi tot, anar a casa: porto molt temps sense anar-hi” és el primer que té previst fer quan s’aixequi el confinament.

La lliga femenina

“Crec que no es reprendrà la lliga. I si es fa serà una imprudència perquè si es fa, d’aquí un parell de setmanes, segur que voldran un partit de dimecres a dissabte i ho veig una imprudència” diu sobre la possibilitat de tornar a la competició a la què li quedaven quatre jornades de la fase regular i el play-off, quan es va aturar tot just després de la copa a Salamanca. I ho argumenta: “La get porta vint dies aturada i necessita un temps per preparar cada partit. Hi hauria moltes lesions i no crec que valgui la pena, no ho veig viable”.

LES REFLEXIONS

Hi haurà una crisi molt bèstia i ens hi haurem d’adaptar. Això no se n’anirà de la nit al dia i afecta a tot
És molt trist que hagi de passar una cosa així per a valorar les persones que tenim en l’àmbit sanitari. I espero que aviat se’ls ajudi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)