FCBQ

El col·leccionista de títols

La Unió Esportiva Mataró incorpora Dani Poza, el director esportiu del Femení Sant Adrià els últims quinze anys, amb qui ha guanyat 53 títols i l’ha convertit en el número 1 en formació

“Tenim els millors tècnics d’Espanya i farem que Mataró torni a ser un referent”, assegura Poza

Han tancat un acord amb el Femení Maresme per fer un equip potent entre tots dos clubs per cada categoria

Dani Poza (26/2/1977, el Masnou) torna als seus orígens. Fa 16 anys va assolir l’ascens a la Lliga Femenina 2 amb l’equip mataroní amb Marc Guillem d’ajudant i va emprendre una aventura en el Femení Sant Adrià que ha durat una dècada i mitja i que ha situat el club adrianenc en el primer lloc del rànquing espanyol: “Crec que he complert ja un cicle; ho volia deixar a l’estiu, però en perdre la plaça de Lliga Femenina vaig creure que per responsabilitat m’havia de quedar. Ara que l’equip estava líder; el B, en disposició de fase d’ascens, i els equips de base, ben encarrilats, vaig anunciar que marxava.” El club adrianenc ha fet una renovació i sembla que també prescindirà d’un referent de formació com és Toni Pallé per apostar per la gent de la casa com Toni Sáez, Adrián Martínez o Mireia Capdevila, que tindran un nou repte, sempre amb Pepe Aneas al capdavant de la nau.

I de les ofertes que tenia sobre la taula n’hi havia una que va ser prioritària: “Em van plantejar un projecte ambiciós en què pensava que d’aquí a tres o quatre anys podríem tornar a situar la UE Mataró al capdamunt, i ara crec que serà més aviat perquè les coses s’estan fent molt bé; estic segur que estarem en tots els campionats de Catalunya preferent perquè tenim els millors entrenadors d’Espanya.” La Unió Esportiva Mataró ha arribat a un acord amb el Femení Maresme –amb una bona entesa entre els dos presidents, Joan Pi i Jordi Fornés– i tot i que cada club mantindrà els seus equips, en tindran un, el bo, de troncal, amb Albert Illa com a tècnic del júnior i mini, Oriol Villà del cadet i Màrius Ferrer de l’infantil A, a més de Pol Velázquez en l’infantil i júnior de primer any. “El projecte pinta molt bé, amb jugadores de la comarca i tornant al que era fa deu anys, tenim potencial per fer-ho.” D’allà on van sortir jugadores del nivell com Núria Martínez, Mariona Ortiz, Rosó Buch, Ari Pujol i Laia Flores, ara s’obre un ventall de possibilitats infinites. Poza, natural del Masnou però que viu a Mataró, parla del que suposa per a ell tornar al club: “M’il·lusiona el repte i tothom està molt motivat per tirar-ho endavant. Estic convençut que la UE Mataró, com a club referent i històric de la ciutat, tornarà a anar amunt.” El nou director tècnic mataroní parla també de la categoria sènior: “Hem fet una plantilla jove per a la copa Catalunya sense renunciar a l’ascens, però en aquest sentit no voldrem córrer més del compte, no tenim pressa, la feina s’ha de començar des de la base.” La Unió Esportiva, que es va fundar el 1927, vol complir el seu centenari d’aquí a set anys podent dir que és al primer pla del bàsquet estatal, i aquí Dani Poza en serà el responsable.

53
títols
durant la seva etapa de 15 anys en el Femení Sant Adrià: 8 medalles d’or en campionats d’Espanya, 6 de plata, 3 de bronze, 29 medalles d’or a Catalunya, 16 de plata, 8 Molinets, 7 lligues catalanes i un ascens a Lliga Femenina 1.
6
anys
havia estat Dani Poza en la Unió Esportiva Mataró, des del 1998 fins al 2004, i va marxar després d’assolir l’ascens a Lliga Femenina 2, amb Marc Guillem d’ajudant.
2
temporades
va entrenar Ricky Rubio en el Bàsquet Masnou, el 1999 i el 2000.
5
jugadores
top ha tret en els últims anys la Unió Esportiva Mataró: Núria Martínez, Mariona Ortiz, Rosó Buch, Ari Pujol i Laia Flores.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)