NBA

L’NBA, en lluita per l’assassinant de George Floyd

Bàsquet.

Els Estats Units viuen aquests dies jornades de protesta a tot el país per l’assassinat el dilluns passat de George Floyd, un afroamericà al qual un agent de Minneapolis va acabar ofegant després d’agenollar-se al coll durant més de set minuts. Moltes grans estrelles de l’esport s’han afegit a una lluita, que ha provocat també disturbis sobretot a Minneapolis i ha provocat l’ira de Donald Trump en plena crisi encara del coronavirus.

Especialment emotiva ha estat la reacció de l’exjugador de l’NBA Stephen Jackson, campió el 2003 amb els Spurs, amic personal de Floyd. Jackson va participar en la gran manifestació de divendres contra la policia. “Soc aquí perquè ell era el meu germà. Quan la policia fa una cosa que està malament el primer que fan és tapar-la, sobretot si s’assassina un home negre. Ningú no em podrà dir que la persona que xafava el coll del meu germà no pensava ‘estic protegit’ mentre somreia”, va relatar Jackson.

L’escorta dels Celtics Jayle Brown va conduir 15 hores seguides de Boston a Atlanta per participar en una protesta massiva contra la mort de George Floyd. Ell mateix va liderar una manifestació que va acabar tres arrestats davant la indignació del jugador (23 anys), conegut per la seva implicació política és un dels referents en la lluita pels drets dels afroamericans a la lliga. “La brutalitat policial és terrorisme”, va penjar en una de les seves intervencions a Twitter.

Precisament a Twitter amb l’etiqueta #icantbreather les denúncies contra la mort de Floyd no s’han aturat: LeBron James, Dwayne Wade, Jamal Crawford, Enes Kanter, Donovan Mitchell, Stephen Curry, Magic Johnson i Steve Kerr són alguns dels noms lligats a l’NBA que han fet sentir la seva veu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)