ACB

42? A veure el DNI

‘Chichi’ Creus parla d’Albert Oliver, que l’ha superat en edat com a jugador en actiu: “T’has de cuidar, tenir talent, però sobretot molta il·lusió”

Va guanyar el primer títol als 38 anys, es va estrenar en la selecció amb 39 i va debutar en l’Eurolliga amb 40

292

partits

sense fallar a cap

Albert Oliver trenca fronteres. Després de 24 cursos a l’elit va guanyar el primer títol amb 38 anys, va ser internacional amb 39 i va jugar l’Eurolliga amb 40. Ara, quan acaba de fer 42 anys i 5 mesos ha superat una llegenda com Chichi Creus com a jugador en actiu. Quan diu l’edat ha de mostrar el DNI perquè no se’l creuen. El de Terrassa no fa comparacions: “En Joan ho va fer dominant la lliga, sent MVP de la final, i en el bàsquet de llavors jugaven moltíssims minuts.” De Creus tot és admiració per Oliver: “Recordo l’any que van guanyar l’ACB amb el TDK, que vaig jugar contra ell en la pretemporada amb la Penya i va fer tres triples en el primer quart, fàcil; m’explicaven que era el que més corria de l’equip, amb 40 anys.”

El base de Ripollet sap el que costa arribar fins aquí: “Per mantenir un nivell alt molt alt en esport d’alta competició per sobre els 40 anys s’han de reunir una sèrie de condicions: il·lusió per continuar jugant, juga perquè li agrada i se li nota, i no només en el partit, que és fàcil, sinó sobretot en els entrenaments per continuar aprenent.” Creus subratlla un altre factor: “És clau la regularitat en tota la carrera esportiva, no tenint lesions; evites parar, no has de començar de nou i pots mantenir el ritme. Els jugadors amb 30 o 35 si tenen una lesió costa molt que es recuperin.” L’ex-TDK fa una radiografia d’Oliver: “Sempre l’he qualificat d’intel·ligent i llest, veu fàcil el bàsquet i és molt ràpid, no de cames ni físicament, sinó en la presa de decisions, en què sempre va davant de la resta.” Oliver explica els secrets de la seva eterna joventut: “No he estat mai de sortir de festa, ni de restaurants, he respectat el descans i l’alimentació amb fruita, verdura, tot integral, i soc una mica freaky de la cuina; des de mini no em vaig perdre cap partit fins al 2010, després de 292 partits en l’ACB.” Oliver, que d’aquí a nou dies acaba el contracte temporal de dos mesos amb l’Obradoiro, se sent còmode a Santiago de Compostel·la, tot i que la família la té a Las Palmas, però té propostes i continuarà jugant. Només té davant seu Mike Higgins (43 anys) i Darryl Middleton (45). Que tremolin, que ve...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)