Més bàsquet

La selecció espanyola queda fora de la lluita per les medalles (64-67)

Johannes (18 punts) fa la cistella definitiva que porta França a les semifinals on jugarà contra la revelació del torneig, Japó

La selecció espanyola ha caigut en els quarts a Tòquio contra França (64-67) i no podrà lluitar pel podi. L’equip de Lucas Mondelo, que va ser plata a Rio, ha cedit en un final ajustat després d’una gran remuntada en el darrer quart que no ha tingut el premi de la victòria. Johannes (18 punts) ha fet la cistella decisiva a 23 segons del final i l’exjugadora de l’Uni Girona Gabby Williams ha rematat des del tir lliure. Ha estat l’últim partit de Laia Palau (41 anys) amb la selecció espanyola.

Després d’un bon inici (11-6) l’equip ha acabat anant a remolc després de dos triples de Gabby Williams. L’esforç de Ndour (16 punts i 11 rebots) sota els cèrcols ha estat balder davant el desencert de les tiradores del combinat espanyol, que han tingut el seu pitjor dia (5 de 22). L’altre referent de l’equip, Alba Torrens, ha comès la quarta falta en el tercer quart complicant encara més les possibilitats de l’equip.

La màxima diferència de les subcampiones europees ha estat de 14 punts (19-33) en el segon quart. L’equip ha millorat en defensa en el tercer però tres triples seguits (2 de Johannes i 1 de Miyem) ho han fet tot més difícil (38-48) i les franceses han pogut afrontar el darrer quart amb certa tranquil·litat (45-53).

En els minuts finals Cazorla, amb cinc punts seguits, ha posat l’equip espanyol dins el partit (53-55). Han aparegut els nervis i cada cistella s’ha convertit en una petita gesta. Un triple de Cazorla i una cistella de Ndour han posat la por al cos a les franceses (60-57), que també s’han vist per sota en els segons finals després d’una cistella de Queralt Casas (62-61). En l’atac decisiu Johannes no ha perdonat en una acció brillant individual (62-65 a 23 segons). En l’última jugada Cazorla encara ha disposat d’un triple per igualar però ha errat.

El rival de les franceses en les semifinals serà la sorprenent Japó, que ha tombat Bèlgica (86-85). L’altra semifinal la jugaran els EUA i Sèrbia.