LEB Or

El Girona, sense Marc Gasol,no pot frenar els triples de l’Alacant (75-94)

L’Alacant duia 12 triples a la primera meitat (38-61) i n’ha fet dos a la segona. El Girona 3 i 1

El Girona ha encaixat la tercera derrota seguida en una setmana, en el retorn de l’equip a Fontajau més d’un mes després i sense Marc Gasol, a la banqueta i amb texans. Un partit que serà recordat per l’exhibició en el triple de l’Alacant, que duia les mateixes victòries que els vermells (5) i acreditava menys encert de 6,75 m (91/302, 30 %, pel 113/354 32 % de l’equip gironí). Els locals han acabat amb 4/20 i els visitants, que duien 12/17 al descans, amb 14/33.

El triple és la vida

El primer triple gironí, d’Stürup en la primera 2-3 visitant, donava el primer avantatge als vermells (11-8), que s’havien vist per darrera des del 0-3 i que amb el tercer triple blanc (3/5) tornaven a estar per sota (11-13) i ara amb una màxima de 8 (Matulionis 11-19). Dues accions de Maxi Fjllereup, autor de 8 dels 15 primers punts del Girona, servien de remei però l’Alacant atacava com volia i amb un parell de passades trobava tirs alliberats de lluny (15/25 5/8 triples). La tècnica a l’argentí, dos tirs lliures fallats per Sorolla i un nou triple visitant (2/2 Llompart) disparaven la diferència amb el 0-10 encaixat (15-29 temps mort local). Sàbat amb 3/3 de 4,6 m a una falta quan tirava de tres tallava el parcial (18-29) i el capità assistint Sorolla per a l’esmaixada en transició feia aixecar Fontajau (20-29).

Simmons amb Delgado al davant feia el seu segon triple (2/3) i novè punt del 0-11 que arrodonia la diferència (20-40) i després era Arcos qui penalitzava la nul·la oposició des de lluny (22-45) a 7:05 per la mitja part. Sorolla i Franch amb dues cistelles cadascun –el base de tres, 2/10 del Girona– lideraven un intent de reacció per baixar dels vint (31-50) i després de temps mort visitant a 3:44 Sevillano feia el tercer triple vermell (34-50), però l’Alacant era una piconadora de lluny i marxava als vestidors 38-61 amb 12/17 triples (8-11 faltes).

Simmons amb el seu quart triple obria el tercer quart (38-64) i, la segona cistella local era la de Vecvagars de 6,75 m a 2:38 (52-69) en la possessió posterior al 49-69 de Sorolla assistit pel letó. Vila al contraatac amb addicional enfilava el 13-0 de parcial a 1:24 per acabar el quart (57-69). Sàbat al tir lliure d’una antiesportiva a 4 segons i Delgado de 6 metres al límit deixaven el 60-73 al final del tercer quart amb l’Alacant sense la seva millor arma (1/11).

Vila a sota amb Simmon a 7:15 feia els primers punts del Girona a l’últim quart després d’un 0-6 (62-79). Sense punteria, l’Alacant carregava a dins (64-83 Cabral) i els vermells s’encomenaven a Fjellerup (12 punts, 4 seguits), que fallava el triple en transició amb 68-83 a menys de 5 minuts. Pitts, a tauler, feia el 71-92 a menys de dos minuts.