LEB Or

El Girona agafa aire a la pista del Prat (85-89)

El Girona ha trencat la mala ratxa de resultats amb el triomf al Joan Busquets, patint més del previst després de veure’s 22 per sobre al tercer quart (39-61) després d’una gran primera meitat. Crockett i Parralo amb 12 i 13 punts al tercer quart han permès capgirar el resultat i arribar al 75-71, després del qual Franch agafava la paella pel mànec i liderava l’1-10 gironí (76-81).

L’esmaixada d’Stürup a menys de 6 minuts per acabar el primer quart era el primer avantatge visitant (9-11) i, el triple de Sàbat –el segon vermell després del 6-5 d’Stürup– al límit de la possessió la màxima (14-18) després de dues accions seguides de Jawara a dins. L’esmaixada de Delgado en la continuació al bloqueig tancava el primer parcial (16-20) amb els gironins aturant l’atac pota blava (6/14 tirs de camp).

Fjellerup amb sis punts (18-25 triple) i Sàbat també de 6,75 m estiraven la diferència a l’inici del segon quart (18-29 4/6 visitant de lluny a 7:53 per la mitja part). Sense oposició ni compassió, el Girona arribava als 20 de marge (18-38 Vecvagars) després d’un nou triple del capità (18-36). L’antiesportiva de Fjellerup a Sergi Costa (6 punts seguits) era la taca peral Girona, que marxava al descans 27-46 (22-57 valoració).

Dues esmaixades de Fjellerup, el domini del rebot i un mal balanç local permetien el Girona aguantar el marge –45-64 triple de l’argentí– fins que els punts de Crockett i Parralo (50-64 amb addicional al triple del català) i la intensitat local al darrere reduïen la diferència (56-66 el nord-americà de costat a costat, temps mort de Sargatal a 48 segons).

Crockett amb dues cistelles fàcils després de recuperació acostava els locals (62-68). El base li ha forçat la falta a Jawara des de 6,75 m (65-68) i Allen empatava a 68 amb un triple després del qual rebia tècnica per dedicar la cistella a la banqueta gironina. Vecvagars fallava el tir lliure i Parralo posava els locals per sobre (70-68) robant la pilota al servei de fons gironí, per engreixar un 14-0 de parcial. Crockett veia l’anella com una piscina (73-70 triple, 29è punt) i els vermells perdonaven de 4,6 m (3/7). Vecvagars feia la primera cistella en joc, des de 6,75 m a 4:29 (75-74).

Franch de tir lliure i amb una entrada amb l’esquerra recuperava la iniciativa (75-78) i l’antiesportiva de Jawara a Parralo a 2:30 no l’aprofitaven els locals (76-78), amb Parralo retirant-se amb el turmell torçat. Sàbat ha fet 1/2 als tirs lliures sobre la falta a Fjellerup i Sorolla en una jugada de fins signava l’1-10 (76-81 a 1:27). Costa al límit de la possessió feia aixecar el públic (79-81) i Jawara assistit per Franch replicava (79-83) i assegurava un rebot que era mig partit, perquè Vecvagars a 31 segons feia el 79-85 de tir lliure.

Blanch de tres amb addicional a 27 segons (83-85) recuperava l’emoció, Vecvagars no perdonava de tir lliure (83-87) i el triple de Kraag feia aigua abans que Jawara i Sergi Costa tanquessin el marcador.