LEB Or

Joan Busquets, la cruïlla

Bàsquet. El Girona, que ha perdut els seus últims tres partits i desitja que Marc Gasol es recuperi, visita el Prat (20.15 h), que ha guanyat els últims tres

El Girona torna a la lliga a la pista del Prat, el Joan Busquets (20.15 h, LaLigaSportsTV), després que s’ajornés el partit que tenia diumenge a casa contra el Juaristi pel brot que afectava el conjunt basc. Ho fa, l’equip gironí, amb Jordi Sargatal un altre cop al capdavant de la banqueta –es va perdre els dos últims partits perquè era positiu– i amb Marc Gasol encara sent dubte per les molèsties que arrossega des del partit a la pista de l’Estudiantes (88-80). Era el quart que jugava el president i fundador del club, en què igualava el seu sostre en valoració (39) i establia el de minuts (33). El pivot ho va intentar al cap de quatre dies a Lleida (86-65) i tres minuts i mig després del salt inicial –ja no el va fer ell– van ser suficients per comprovar que no estava bé del bessó. Una lesió que va forçar-lo a seguir la tercera derrota seguida des de la seva incorporació a la plantilla, a casa contra l’Alacant (75-94) i que, tenint en compte que diumenge hi torna a haver partit a Fontajau, hauria d’estar més que superades per veure el campió de la NBA aquest vespre al parquet.

El Prat, un dels cinc equips a qui ha guanyat aquest curs el Girona –82-63 en la primera volta i 56-76 en la final de la lliga catalana, els dos cops a Fontajau– ha guanyat els últims tres partits seguits, tots tres fora de casa –suma cinc triomfs com a visitant– i en menys de deu dies. A Valladolid (71-95), Osca (80-89) i Palència (74-83). “Estan sòlids amb jugadors que tenen experiència i que ara juguen menys però ho fan millor”, diu Sargatal sobre l’equip que entrena Josep Maria Berrocal, amb jugadors vinculats al Joventut que fan formació específica amb Aíto Garcia Reneses. El tècnic vermell es refereix a Marc Blanch i Sergi Costa –al Girona durant els dos cursos del club a la LEB Plata–, que en l’últim partit van fer 19 i 14 de valoració en 25 i 20 minuts respectivament, sortint des de la banqueta.

TJ Crockett (12 punts de mitjana) a la direcció o Andrés Ibarguen (14 de valoració per partit, 22 en l’últim) i Arnau Parrado (8 i 19) a prop del cèrcol marquen el to competitiu dels pota blava, que no guanyen a casa des del 10 de novembre (89-77 contra l’Alacant). “Estar més posats des del principi i no tenir alts i baixos. Volem oferir una altra imatge i hem treballat perquè sigui així contra el Prat”, diu Sargatal sobre la mentalitat que espera veure en el seu equip, al qual demana impedir que el seu rival corri i anoti amb facilitat.