LEB Or

Jugant així, imparables

Bàsquet. El Girona mostra la seva millor cara contra un rival directe mantenint la disciplina defensiva i millorant en atac per l’aportació decisiva de Fjellerup

Leyma Corunya 72 Bàsquet Girona 96

LEYMA CORUNYA:Hamilton (10), Morayoninijoluwa (3), Diagne (1), Monaghan (6), Ndow (12) –cinc inicial–, Lofberg (17), Vega (7), Peciukevicius, Sanz (3) i Ward (13). 15/36 de 2. 9/29 triples (2 Hamilton, 2 Lofberg, 1 Morayoninijoluwa, 1 Vega, 1 Sanz, 1 Monaghan i 1 Ndow). 15/22 tirs lliures. 36 rebots (6 Vega). 13 assistències. 62 de valoració (16 Lofberg).GIRONA:Urtasun (9), Fjellerup (23), Jawara (2), Franch (13), Gasol (16) –cinc inicial–, Sàbat (4), Vila (6), Stürup (9), Molins, Vecvagars (6) i Sorolla (8). 27/48 de 2. 9/23 triples (2 Urtasun, 2 Franch, 2 Fjellerup, 1 Sàbat, 1 Gasol). 15/19 tirs lliures. 40 rebots (10 Gasol). 19 assistències (5 Fjellerup). 117 valoració (24 Gasol).PARCIALS:10-17, 23-28; 21-26 i 18-25.

Després del petit disgust que va suposar la derrota contra el Granada a Fontajau, el Bàsquet Girona es va retrobar a la Corunya amb la victòria fent un partidàs que ha de marcar el camí de l’equip en el futur a curt i mitjà termini. L’equip va respondre a l’exigència d’un rival directe (72-96), recupera el lloc en la zona de play-off i ja té remuntada la diferència de punts amb els gallecs, que van guanyar de 12 a Fontajau.

Fjellerup, que en cada partit sembla una bomba a punt d’esclatar, va fer el seu millor partit (23 punts, 5 assistències i 4 rebots) i es va posar l’equip a l’esquena en un inici de tercer quart espectacular. El president també va anar a la seva (16 punts i 10 rebots) i ni tan sols l’amenaça de Ward, un dels grans centers de la LEB Or el va incomodar.

Primer, defensar

L’equip de Jordi Sargatal va començar a segellar la seva setena victòria en vuit partits en els primers minuts, quan va aconseguir assecar els tiradors locals amb ajudes constants al darrere i la presència intimidadora de Gasol, un gegant quan aixeca els braços. Sergio García ha apostat per Diagne de center, però el president jugador no en va tenir ni per començar. Urtasun, a més, va exhibir la seva punteria i l’equip va agafar ben aviat un marge de seguretat (5-15) contra un rival ofuscat en el joc estàtic. L’equip va saber conviure amb el marge dels deus punts amb la segona unitat també aportant intensitat i punts. La presència de Ward i Lofberg, els més perillosos de casa, no va canviar el signe del partit, tot i que els gallecs van començar a trobar algunes cistelles fàcils després d’un primer quart per oblidar.

“Qué bueno que viniste”

Després de la represa va començar el festival particular de Fjellerup, que amb deu punts seguits de fonaments purs, tir sobre bot, contraatac i penetració va desfer com un formatge la defensa local. La tercera falta el va enviar a la banqueta en el pitjor moment per a ell. Hi va haver una tímida reacció dels de casa (50-58), que Sargatal va frenar amb un temps mort. Sàbat va silenciar l’afició amb un triple letal (52-66). L’últim quart va acabar sent un passeig militar del Girona amb Franch exhibint els seus millors recursos. Sorolla, més valent, va aparèixer per col·laborar en la causa i Gasol, des de la banqueta, va veure com els seus companys remataven la feina.

Diumenge visita Fontajau un altre rival directe, l’Acunsa de Guipúscoa.

En defensa hem estat sòlids al principi i hem pogut córrer més que en el partit contra el Granada