LEB Or

El Girona supera el Juaristi amb el pilot automàtic (85-73)

Novè triomf en els últims deu partits per al Girona, en un partit gris contra un rival que és als llocs de descens i que acabaria encomanant del seu ritme al conjunt gironí, sense Urtasun perquè quan s’hauria d’haver jugat el partit el navarrès no havia fitxat encara per Girona, ni Jawara i Sevillano per motius físics. Vecvagars amb 16 punts, el màxim anotador amb cinc jugadors locals amb 10 o més i Gasol amb 6 en 22 minuts.

El Girona agafava les primeres diferències des del triple (3/5) amb dos de Vecvagars (5-2 i 9-4) i un de Vila (14-6), al cinc inicial i que amb una esmaixada enfilava la màxima (16-6). Els tres triples quasi seguits dels visitants, de tres jugadors diferents, ajustaven el marcador (18-17) a 1:06 per acabar el quart: 22-17 Sàbat i Sorolla.

Sargatal apostava per Delgado i Gasol junts a l’inici del segon quart, amb el president fallant tirs lliures –una esmaixada al primer quart– i Royo empatant a 24 amb el seu segon triple. Franch per Fjellerup (2/6 tirs de camp) per jugar amb dos bases no resolia l’atac i els visitants es posaven 26-29 abans que Sàbat empatés des de 6,75 m. El tercer triple de Vecvagars (3/4 el letó i 2/11 la resta) servia per donar un efímer avantatge (34-33), que Fjellerup recuperaria abans del descans (38-36).

Gasol a 8:17 per acabar el tercer quart s’estrenava amb una esmaixada davant Djikstra (41-38) però era Vecvagars qui donava continuïtat ofensiva (48-43 4/6 triples) abans que Franch completés un 8-0 de tres en transició (58-47) a 3:47. Delgado al lateral responia Royo (61-50) i tancava el tercer quart fregant les passes 65-55.

Gasol en la continuació amb Sàbat l’esmaixava ja a l’últim quart (69-60) i el capità en suspensió, també jugant al bloqueig directe, establia una màxima de 13 a 7:30 (73-60). El segon triple del base de Llagostera (78-63), jugant al costat de Franch, encarrilava la recta final del partit, amb Stürup aprofitant les assistències dels dos directors de joc (80-63) i Delgado sumant un altre triple (85-66).