Lliga femenina

L’Uni, sota mínims per afrontar el derbi de demà

Bàsquet. Amb Eldebrink descartada, Julbe encara no sap si podrà comptar amb Gardner, Drammeh i Onyenwere contra el Cadí, que vindrà sense Etxarri, amb un petit esquinç

L’Spar Girona jugarà a partir de demà vuit partits en tres setmanes, un tour de force, que comença amb un duel sempre complicat a Fontajau contra el Cadí (20.15 h), que dissabte va sumar la seva 19a victòria confirmant la seva condició d’equip revelació. Abans que s’acabi el mes hi haurà cinc partits més de la fase regular i els dos de semifinals. Tot aquest tram de temporada Alfred Julbe l’haurà d’afrontar sense una de les jugadores que li donava més confiança, Frida Eldebrink, però per demà mateix hi ha altres problemes més urgents. L’equip va jugar amb només vuit jugadores contra el Movistar i la situació es podria repetir si Michaela Onyenwere, Rebekah Gardner i Binta Drammeh no arriben a temps per reaparèixer.

El tècnic del Cadí, Bernat Canut, probablement perdrà per demà la seva millor jugadora, Irati Etxarri. Les proves que se li van fer ahir han descartat una lesió important després del petit esquinç que es va fer dissabte al turmell i, per tant, podria reaparèixer, però el tècnic prefereix no arriscar.

Pel que fa a l’Uni, la jugadora que té més possibilitats de reaparèixer és Drammeh, que diumenge no va jugar per una sobrecàrrega al soli. Onyenwere, que va donar positiu per covid-19 abans del partit, s’haurà de fer un nou test. Si aquest és negatiu podria reintegrar-se al grup. Gardner encara arrossega molèsties d’un cop al genoll dret i també serà dubte fins a l’últim moment però al club no són optimistes.

L’Uni ja va mostrar debilitat contra l’Estudiantes (51-42), però necessita la victòria contra el Cadí, un rival de més pes que les madrilenyes, i que encara aspira a la tercera posició. Contra el Movistar es van repartir els minuts Flores, Palau, Mendy –que també sortia d’una lesió–, Burke, Labuckiene, López i Reisingerová.

Després del Cadí arribaran els partits contra el Casademont (9 d’abril) a Saragossa, contra el Ferrol (12) a Fontajau, el clàssic contra l’Avenida també a Girona (15), el viatge a Galícia (17) i el tancament de la fase regular a Fontajau (19). Aconseguir la victòria en aquests partits és clau en la batalla que l’equip manté pel segon lloc amb el València.

Després, gairebé sense descans, l’equip haurà de preparar els dos partits de quarts de final (24 i 28). Caldrà tocar fusta, sobretot per evitar més maldecaps físics, ja que les possibilitats de l’equip en les futures eliminatòries pel títol se centren també a tenir totes les jugadores a punt. Eliminar el València en unes hipotètiques semifinals (1 i 5 de maig) deixaria encarrilat l’accés a l’Eurolliga 2022/23.

LA DADA

8
partits.
Són els que haurà de jugar durant l’abril entre la fase regular i els quarts de final de la lliga

Gardner, candidata a l’MVP

Rebekah Gardner és una de les tres jugadores nominades per la FEB per aspirar al títol de MVP de la temporada en la lliga. Les altres dues candidates són Mariam Coulibaly (IDK) i Sika Kone (Gran Canària). En les votacions també participaran els seguidors en un web que ha creat la FEB expressament per comptabilitzar els vots. També figuren entre les finalistes Irati Etxarri (jugadora espanyola) Kennedy Burke (millor alera); Aina Ayuso i Laura Peña (revelació); Bernat Canut (entrenador), i Sílvia Domínguez (base).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)