Lliga femenina

L’Spar Girona compleix l’expedient amb el Ferrol (58-47)

L’Spar Girona es retroba amb la victòria contra el primer equip que perd la categoria, el Baxi Ferrol, en el primer dels quatre partits que té en set dies. Binta Drammeh ha tornat amb 8 punts (2 triples) després de tres jornades de baixa per una sobrecàrrega al tendó d’Aquil·les i, si la sueca destacava en la primera meitat, Mendy ho feia al tercer quart (9 dels 11 punts)

Drammeh a 3:14 per acabar el primer quart anotava el primer triple del partit (15-6). La sueca havia entrat en un triple canvi com Labuckiene (12-6 i 1/4 tirs lliures) i Flores (20-12 des de 6,75 m) i reapareixia després de perdre’s els últims tres partits. Que la primera falta local fos de Laia Palau a 1,5 segons per acabar el primer quart (5 les visitants) explica el 22-14 al marcador.

El segon triple de Drammeh a l’inici del segon quart permetia superar la barrera psicològica per primer cop (25-14) i Garí al novè intent del Ferrol anotava el primer triple blanc quan l’Spar plantejava una 2-3 per primer cop. Dues accions seguides d’Ivanovic empataven el partit a 25 i era Burke assistida per Araújo en un mal balanç visitant qui tallava el 0-11. L’alera pivot a 2:26 en una altra transició sense bot clavava el 30-25 de 6,75 m i Flores amb un altre triple completava el 10-0 a l’últim atac abans de la mitja part (35-25 i 8-11 en pèrdues).

Julbe ha hagut d’aturar el partit a 8:12 després de dues pèrdues en la primera línia, que acabaven amb el 37-31 (Grande 1 x 0) amb 4 jugadores locals mirant-ho a camp ofensiu) i la tercera de Palau. Mendy després de pilota recuperada i de tres era la única local en fer punts (42-34). Laia Flores (46-36) a l’últim minut posava fi al monòleg francès (9 punts al tercer quart).

El segon triple de Burke enfilava la màxima amb el quart punt de l’alera pivot a l’últim quart (50-36), que a quatre minuts i mig es torçava el turmell esquerre i havia d’asseure’s amb 13 punts, màxima anotadora del partit juntament amb Ivanovic (50-39 triple). Palau amb una assistència d’esquenes a Labuckiene (53-39) recuperava l’autoestima a Fontajau per moments, perquè el Ferrol lligava un 0-8 i era Laia Flores de 6,75 m a un minut qui evitava qualsevol intent d’ensurt (56-47) i Reisingerová tancava el marcador amb el seu quart punt (havia fet el 2-0).