LEB Or

El Bàsquet Girona veu tallada la ratxa a Mallorca (78-73)

Un triple del català Pol Figueras ha enfonsat els gironins a 6 segons pel final

El Bàsquet Girona, amb 5/28 triples, ha vist tallada la seva ratxa victoriosa després d’encadenar 12 triomfs en els últims 13 partits (78-73). Els gironins han topat amb un Palma que des de que es va tancar el mercat ha anat a més. La bona actuació de Marc Gasol (x) no ha estat suficient perquè no hi ha hagut ningú que el secundés. Ha estat el retrobament de Maxi Fjellerup amb la seva anterior afició mentre també Cosialls ha tingut un partit especial contra el seu exequip.

El primer quart ha estat de màxima igualtat amb Kostadinov fent mal i amb Marc Gasol castigant (26-24). La sortida del segon període ha estat mallorquí amb rapidesa en el joc i aprofitant que l’estrella gironina estava a la banqueta.

Amb 33-24 ha tornat a pista Marc Gasol que ha fet una exhibició menjant-se a Pavelka i anotant 19 punts en només 9 minuts (4/4 de 2, 3/5 triples i 2/3 lliures). Els gironins s’han tornat a posar dins el partit (33-32) després d’un parcial de 2-10 (35-34). Al descans ha arribat amb màxima igualtat (41-40).

El tercer quart ha continuat amb Kostadinov treient de la zona a Marc Gasol fent un 3/3 triples (44-40). En aquesta fase Pol Figueras ha estat brillant (49-43) castigant a Franch i provocant el temps mort de Sargatal (51-45). Però el base català estava amb molta confiança per situar la màxima del matx (55-45). Dos lliures de Brown han posat la màxima (61-49). Però la confiança de l’equip és tant gran que ha començat a retallar la diferència fins a empatar a 40 segons pel final (71-71). Brown ha posat per davant els balears des del tir lliure (73-71). Txemi Urtasun ha empatat (73-73) i en l’última acció Pol Figueras ha anotat el triple de la sentència a sis segons pel final després d’una possible falta en atac de Brown que els àrbitres no han xiulat.