LEB Or

En la posició preferent

Tercer partit dels quarts de final per al Girona, a la pista del Corunya (20.30 h), en la primera oportunitat de tancar l’accés a la final a quatre

“Fora de casa en els últims partits no hem tingut grans sensacions”, diu Marc Gasol

El Girona pot enllestir la seva sèrie de quarts de final per la via ràpida si aquest vespre guanya a la Corunya (20.30 h, Esport 3 i laLigaSports.tv) el tercer partit del play-off, al millor de cinc. Una classificació per la via ràpida que pot convertir, en funció de la durada d’aquest partit i del que es juga a Oviedo –també amb un primer match-ball per als asturians–, el conjunt gironí en el primer que segelli la seva presència en la final a quatre, de la qual aspira a ser l’amfitrió. “La prioritat és seguir creixent com a equip: seguir evolucionant com a grup”, insistia Marc Gasol, aïllant el vestidor de la proximitat de l’ascens a l’ACB i la il·lusió que hi ha a Girona: “Ho estem vivint molt bé, l’ambient és espectacular. Els jugadors ens centrem a jugar i seguir creixent, la millora constant; no tant en objectius com l’ascens, que en tot cas serà una conseqüència”

“Sabem que és difícil competir al mateix nivell que a casa però estem preparats per al que vingui”, indica Jordi Sargatal, que té algun jugador tocat i que es prepara per al que es trobin: “Són molt físics i ens hem d’esperar la seva millor versió en aquest sentit, a camp obert amb Vega i Hamilton o amb Ward en atac estàtic.”

“No pensem en diferència de punts sinó en la manera de defensar-los, mantenir-los en tirs difícils i possessions molt llargues i amb molt d’esforç. I després trobar les nostres opcions i que no ens dominin el partit amb quin tipus d’atac juguem”, destaca Gasol sobre el plantejament d’avui, que passa per com rendeixin al darrere: “En atac seran més directes, espero un partit molt complicat en què haurem d’estar molt concentrats.” El tècnic del Corunya, Sergio García, és conscient del plantejament gironí i per això vol un marcador alt: “Hem d’estar bé en la defensa i el rebot, per posar ritme al partit i trobar punts fàcils que ens donin confiança. Ells controlen molt bé la defensa, liderada per en Marc: és difícil trobar espais, i mirarem de d’anotar amb més fluïdesa.

“No ens ajuda estar pensant en els dos primers partits”, puntualitza l’entrenador basc del Corunya. A Fontajau, el Girona va manar sempre malgrat que Gasol no tingués el dia en el primer partit, que desequilibra Jawara amb dos triples: el que completa l’11-2 (43-31) i el que decideix el final: 74-66 a 16 segons. En el segon, el 7/7 triples local en el primer quart i 10/13 al descans (51-30 amb 4/4 d’Urtasun) deixa els gallecs sense marge de reacció.

Cinc derrotes a casa

L’expedient del Corunya com a local aquest curs presenta un balanç de 12-5, amb triomfs de mèrit com el 87-68 contra l’Estudiantes el 18 d’abril, que precipitava el relleu a la banqueta de l’equip de Madrid. Cinc equips s’han endut el triomf del Palacio de los Deportes, l’últim dels quals el Girona el 20 de març (72-96 amb 23 punts de Fjellerup i 16 de Gasol, tots dos amb 24 de valoració). De fet, en tres de les cinc victòries visitants la diferència és àmplia: 61-83 amb l’Oviedo o 79-95 contra l’Almansa. El Girona ha guanyat nou partits com a visitant en la lliga, vuit des que Marc Gasol s’incorpora a l’equip (4-8 de balanç) tot i que el president i fundador del club se’n perdi per lesió. Ell mateix advertia: “Fora de casa en els últims partits no hem tingut grans sensacions. Des de Palma, Melilla òbviament, Alacant tampoc va ser un partit fluid... Tenim ganes d’oferir una concentració al nivell d’un partit de play-off fora de casa.” El Girona ha encaixat dues derrotes en els tres últims desplaçaments, el 78-73 a Palma i el 92-68 a Melilla.

LA PRÈVIA

Volem fer un tercer partit com els dos primers o millor. Són un rival dur, segur que ens esperaran amb ganes
Jordi Sargatal
Juguem a casa, davant de la nostra gent, i hem de fer un partit complet com els que hem fet durant aquest any
Sergio García
La complaença és molt perillosa en l’esport, i has de tenir la mentalitat de millora i creixement constant
Marc Gasol
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)