LEB Or

El Girona tanca la sèrie 3-0 amb victòria a la Corunya (76-85)

El Girona té l’ACB a dues victòries després de segellar l’accés a la final a quatre en la primera de les tres oportunitats que tenia contra el Corunya, en el primer partit a fora. Fjellerup amb 19 punts 5/5 triples és el complement ideal de Marc Gasol (19, amb Josep Franch molt clarivident en el tram final de partit.

Soluade amb 3/4 triples al primer quart liderava el Corunya, molt a sobre de Gasol en defensa –en defensa sense pilota no el deixaven ni desplaçar-se– i amb més ritme (13-9 triple de Hamilton). Tot i les dues faltes de Fjellerup –autor de l’únic triple visitant (8-9)– i Jawara, Vecvagars aconseguia ajustar el resultat (16-15).

Vila obria el segon quart amb el segon triple gironí, però el 10-0 local que completava Monaghan de 6,75 m (6/11 del Corunya), encenia les alarmes dels negres: 26-18 temps mort de Sargatal a 7:37. El Girona responia amb un 0-9 que completava Fjellerup amb el seu segon triple (26-27) i Hamilton després de deixar Franch estès al parquet tallava el parcial (28-27) per obrir un intercanvi que s’acabaria amb el 38-37 a la mitja part després d’un altre triple de Fjellerup (3/3 l’argentí i 4/13 els negres, amb els locals acreditant 7/15) i dues accions al límit i molt forçades d’Urtasun.

Franch a una ma lligava el 0-7 gironí després del quart triple de Soluade (45-39), amb 5 punts (45-44 triple) i un tap de Gasol. El cinquè triple de l’escorta britànic, ara amb Sevillano a sobre, tallava el 0-9 (45-48 Jawara) abans que el partit tornés al fang, amb Vecvagars liderant l’atac del Girona (57-56).

El triple de Sàbat després d’ofensiu de Fjellerup al tir lliure de Gasol donava la màxima al Girona (57-62), Gasol l’enfilava amb addicional davant Ward (59-65) però dues accions de Hamilton ajustaven de nou el resultat (64-65 a 6:20). Fjellerup no fallava de tres (64-68) però l’atac gironí s’encallava i Lofberg esmaixant al contraatac empatava a 70 a 3:28. Franch rescatava l’atac dels negres amb una acció individual de mèrit (70-73) perquè els locals asfixiaven amb la seva pressió. Fjellerup també sense passar la pilota anotava el 72-75 però les pèrdues donaven vides extres al conjunt gallec. L’aler argentí clavava un triple de la cantonada (72-78) amb falta no assenyalada que li suposava tècnica (73-78) i Franch encarrilava el triomf amb 2+1 a l’últim minut que suposava la màxima (73-81).