LEB Or

El Bàsquet Girona es jugarà a Fontajau tornar a l’ACB

Bàsquet. LEB Or. La Federació Espanyola confirma el pavelló gironí com a seu de la ‘final four’; hi ha una plaça per a l’elit amb dos semifinals: Estudiantes-Palència i el Girona contra el Lleida o el Càceres

14

anys

sense ser a l’ACB

Girona serà la seu de la final four de la fase d’ascens a l’ACB els dies 18 i 19 de juny, en què es decidirà quin equip acompanya el Granada –que va pujar en acabar primer en la lliga regular– a l’elit. Els gironins estan esperant rival en les semifinals, que sortirà del duel que disputaran divendres al pavelló de Barris Nord l’ICG Força Lleida i el Càceres. Ara mateix l’eliminatòria està igualada a dues victòries (2-2). L’altra semifinal, la disputaran el Palència i el teòric gran favorit a l’estiu, com és el Movistar Estudiantes. De fet, l’equip madrileny s’ha mostrat molest perquè també havia demanat tenir la fase d’ascens a Madrid però la classificació del Real Madrid per a la final de l’ACB impedeix que el pavelló del Wizink Center estigui lliure. El Bàsquet Girona, doncs, tindrà l’oportunitat de celebrar l’ascens davant dels seus aficionats. El pavelló de Fontajau ja ha organitzat diferents esdeveniments en els últims anys de la FEB, com és una copa de la Reina, o també esdeveniments de la FIBA, com una bombolla de l’Eurolliga a porta tancada quan hi havia la pandèmia.

El Bàsquet Girona, que viu el seu primer play-off, que va saldar amb un contundent 3-0 contra el Leyma Corunya, viurà la seva primera final four, està molt satisfet i il·lusionat per poder celebrar l’esdeveniment al seu pavelló per jugar-se el moment més decisiu a prop de la seva afició i per l’impacte social i econòmic que tindrà en la ciutat.

El club portarà a terme accions per promoure el moment històric que està vivint la ciutat. El club va agrair el suport institucional que ha rebut per part de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya. El sistema de ticketing de la final four anirà a càrrec de la Federació Espanyola (FEB).

LA REACCIÓ

Us necessitem a tots a Fontajau. Ens juguem el somni a casa
Eric Vila
jugadro del bàsaeut girona
Patrocini

14 anys després de renunciar a la plaça ACB

L’històric Girona ha patit en les dues últimes dècades diferents muntanyes russes. El 2008, després que Marc Gasol es convertís en l’MVP de la lliga i marxés a l’NBA, el club va acabar renunciant a la plaça ACB perquè estava en fallida tècnica. Econòmicament el projecte d’Akasvayu va permetre que amb Pesic a la banqueta es guanyés la FIBA Cup (2007) i després es va arribar a una semifinal de l’Eurocup contra la Penya a Torí però la realitat és que la injecció econòmica va ser pa per a avui i fam per a demà. Martí Artigas i Pere Capdevila van donar una nova empenta al bàsquet gironí primer en la LEB Bronze però els van aturar el projecte. L’entrada de Marc Gasol amb Chus Escosa i Àlex Formento va permetre crear un club amb ambició i futur que pot tornar a l’ACB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)