Lliga femenina

Emoció de principi a fi

Lliga Femenina. L’Spar Girona té, en la visita del València a Fontajau, el primer partit d’una fase regular inèdita pel calendari asimètric

L’edició 2022/23 de la Lliga Femenina, la primera amb tres equips catalans per primer cop des del 2019 –l’any del segon títol gironí, quan baixa el Sant Adrià– gràcies a l’ascens del Barça CBS, serà també la primera amb un calendari asimètric, la primera jornada del qual durà el València a Fontajau el 5 d’octubre –el mateix duel en la segona volta és en la jornada 21, la sisena del 2023–. Igual que el curs passat, llavors en la jornada 2 perquè l’Uni començava la lliga a Vitòria contra l’Araski, l’equip gironí obre l’exercici com a local contra el seu botxí en la semifinal el curs anterior. Hi ha emoció de principi a fi perquè el Cadí - Spar Girona, en el retorn de Bernat Canut i Irati Etxarri a l’Alt Urgell, és el duel estel·lar de la jornada 30, l’última. La competició estableix que hi hagi almenys sis jornades entre dos equips que es vegin les cares de la primera a la segona volta.

Desordre inicial

La supercopa serà a Vitòria els dies 8 i 9 d’octubre, quan ja s’haurà disputat una jornada de lliga. Hi haurà l’Araski i els tres grans, que s’han repartit tots els títols FEB des de la copa del 2016. I si l’Uni supera la prèvia amb el Villeneuve, els tres equips de la lliga que disputin l’Eurolliga. L’anada d’aquest caixa o faixa és el 12 d’octubre, el dia en què s’hauria de jugar –s’ajornarà– el primer duel català del curs en la competició entre el Barça CBS, que ahir anunciava el fitxatge d’Anna Cruz, i l’Spar. Aquest primer duel serà, doncs, en la quarta jornada i també a Sant Feliu de Llobregat, entre el conjunt blaugrana i el Cadí la Seu. La tornada de la prèvia continental és el 19 d’octubre i els primers duels catalans seran també al pavelló gironí, el 30 de setembre i el 2 d’octubre en la lliga catalana femenina –la semifinal de l’Uni és contra el debutant, el Barça CBS.

El primer duel amb l’Avenida serà el 10 de desembre, en la jornada 11, si els dos equips no es veuen les cares en la supercopa. En l’Eurolliga seria just abans de Nadal, el 21 de desembre i, com en la lliga, també a Fontajau primer. Aquest duel arribaria uns dies abans de l’Uni - Cadí a Girona. En la segona volta, l’Spar ha de visitar Salamanca menys de quinze dies després de passar per la Fonteta.

La copa s’endarrereix encara més aquest any –la final ja és a l’abril, quan en les últimes edicions menys l’última era el primer cap de setmana de març– i, el format dels play-off es manté com en les dues últimes temporades: quarts i semifinals a anada i tornada –l’Uni, sense factor pista a semifinals, hi ha caigut els dos cops– i final al millor de tres.

SUPERCOPA

El primer títol FEB, a Vitòria el 8 i el 9 d’octubre, abans de la prèvia de l’Eurolliga

PUJADA

L’Uni ha de jugar a València i a Salamanca en menys de 15 dies al febrer
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)