Lliga femenina

Laia Palau, la nova directora esportiva a l’Uni

Bàsquet. L’excapitana de l’Spar assumeix el càrrec de Pere Puig, que ho era des de la fundació del club (2005)

Pere Puig deixa de ser el director esportiu de l’Uni Girona, una funció que duia a terme des de la fundació del club, el 2005. Venia del Ceset, l’entitat que fusionant-se amb el Vedruna formava el que acabaria sent el projecte de bàsquet femení que, entre d’altres, s’ha convertit en el club català que ha arribat més lluny en la competició europea. Puig és l’artífex de totes i cadascuna de les plantilles que hi ha hagut a Fontajau, una confecció que ell mateix sempre ha puntualitzat que compartia amb altres figures rellevants com ara Anna Caula –amb qui va dur el Santa Eugènia al màxim nivell estatal en les categories de formació–, Xavi Fernández o Noemí Jordana. Fins i tot aquest estiu Laia Palau hi ha dit la seva i serà, l’excapitana de l’Spar, qui agafi el seu relleu en la direcció esportiva del club en què va acabar la seva dilatada trajectòria com a jugadora professional. L’esquerrana ja s’havia compromès amb el club a liderar el nou projecte de les categories de la base, que va de bracet amb el Bàsquet Girona de Marc Gasol.

La decisió de Pere Puig no pot agafar de sorpresa ningú, perquè ja havia manifestat en múltiples ocasions la seva intenció de fer un pas al costat. De fet, en la presentació d’Alfred Julbe, l’endemà de destituir Èric Surís, ell mateix explicava que havia ofert el seu càrrec a l’entrenador campió de lliga el 2019 amb l’objectiu de completar la professionalització de l’Uni en totes les seves àrees. El club explicarà aquest migdia com queda la seva estructura esportiva, en una roda de premsa amb el president, Cayetano Pérez, Laia Palau i Pere Puig, que seguirà exercint de directiu.

La plantilla de l’Spar per a aquest curs 2022/23 no està encara tancada i aquest ha estat, durant molts anys, el motiu pel qual Pere Puig no deixava les seves funcions ni a l’estiu ni amb la temporada en marxa. L’equip que entrenarà Bernat Canut té pendent encara l’arribada d’una extracomunitària –Rebekah Gardner és l’única que hi ha– i la d’una jugadora de formació. En l’actual roster només hi ha Laia Flores, María Araújo i Irati Extarri amb fitxa del primer equip i, el mínim, són quatre. Palmarès a banda, el llegat del fins ara director esportiu són fitxatges que en el seu dia semblaven impossibles com ara els de la mateixa Laia Palau, Sonja Vasic, Marta Xargay o Chelsea Gray, aquesta dos cops.

FEINA PENDENT

2
jugadores
han d’arribar encara a Fontajau: una extracomunitària i una jugadora de formació

LLEGAT

Títols a banda, fitxar Palau, Gray, Vasic o Xargay és el que deixa Pere Puig en el càrrec
Patrocini

El triangle amb Noemí Jordana i Laura Antoja

Laura Antoja ( 1977), Noemí Jordana (1980) i Laia Palau (10 setembre 1979) són les tres bases titulars de l’Uni en la Lliga Femenina des que la maresmenca va arribar a Girona l’estiu del 2009, procedent del Saragossa. L’actual segona entrenadora de l’Spar marxava el 2011 a l’Avenida i el seu relleu era l’osonenca, que arribava a Fontajau des del Celta i que acabaria retirant-se el 2017; amb el seu dorsal 9 al sostre del pavelló juntament amb el d’Anna Carbó –les dues capitanes del primer campió de lliga (Sant Jordi del 2015) i en el càrrec de vicepresidenta. El 9 és el que precisament havia dut sempre la barcelonina, que agafaria el 3 el 2018 quan arribava procedent del Bourges, amb el qual havia acabat una temporada que començava a Austràlia. El curs 2017/18 és l’únic en què cap de les tres bases va jugar al conjunt gironí. L’estiu del 2017 era Núria Martínez (1984) qui arribava per exercir de líder del joc gironí a la pista, des de l’Schio. La base de Mataró va deixar el club el 2020, el curs de la pandèmia, en què es va lesionar a l’inici amb Espanya 3x3. Després jugaria al Sant Adrià i al Barça CBS, club al qual arribava sent mare i n’és també la directora esportiva des d’aquest estiu. Palau i Martínez són la parella de bases de l’Uni que va guanyar la segona lliga, el 5 de maig del 2019.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)