Eurolliga

La ratxa de l’Spar Girona es manté contra l’Schio (83-63)

L’Spar Girona manté la bona ratxa i suma la segona victòria en dues jornades de la fase de grups de l’Eurolliga, la 25 de l’Uni a la màxima competició continental comptant les prèvies del 2020 i la d’aquest any (58 partits). Partit molt complert del conjunt gironí, acabant cadascun dels quarts amb una màxima diferència major (10, 15 i 23) i amb la defensa –Howard cap punt al tercer quart i Ndour 1– i el rebot com a senyal d’identitat i els triples com a accelerador. Sis jugadores amb 9 punts o més –Flores, Cornelius, Gardner, Drammeh Araújo i Murphy– i 2.500 espectadors a la grada en el que ja és una nit a a l’oficina a Europa

Gardner era la més inspirada en atac a l’inici: 3-0 (triple) i 11-5 (7è punt, quart seguit), amb Araújo (5-5 i 13-7) i Flores (7-5) acompanyant-la, amb menys efectivitat. Astou Ndour liderava la reacció visitant amb dues accions (13-12), després de la qual i ja amb les rotacions les grogues lligaven un 7-0 amb 4 de Murphy (20-12), que tancaria el primer quart des de 6,75 m sortint del carretó: 25-15. Howard (3-3) i Mestdagh (20-15) eren les autores dels triples taronges.

Els triples d’Ndour i Mabrey (27-21) rebaixaven la màxima que establia Etxarri a l’inici del segon quart, amb Cornelius sumant també de tres (30-21) abans que el partit entrés en una fase d’errors que trencaven Ndour de sota i Gardner després de recuperació (32-23). Tolo i Flores als tirs lliures de la segona antiesportiva visitant les dues a mig camp– ampliaven la diferència 36-23. La tècnica a Georgios Dikaioulakos quan li havien assenyalat falta en atac a Mestdagh disputant un rebot llarg a 1:12 pel descans permetia Murphy seguir sumant des de 4,6 m (38-26) per a les locals (11/15 a la mitja part, 4/8 l’Schio), que no anotaven en joc des del 34-23 de Tolo –autora del 40-26 (2/2)– a 3:30. Murphy de tres a la tercera opció de l’últim atac tornava a tancar el quart amb la diferència enfilada: 43-28.

Drammeh al contraatac i Araújo assistida per Flores obrien el tercer quart (47-28). La sueca s’apuntava al triple en una transició de la gallega (50-29). La primera cistella visitant de la segona meitat era de Penna a 5:10 (52-31). La primera falta arriava a 49 segons amb 58-40, al servei de la qual Murphy mantenia els 20 en suspensió. En el de la segona i última, Cornelius la clava va de tres: 63-40 per igualar la màxima.

Bradford amb addicional quan havien passat 12 segons de l’últim quart (66-40) ampliava la diferència. El triple de Flores contra la 2-3 de l’Schio mantenia la vintena (69-48) i la precipitació taronja la tallaven Araújo i la base al contraatac a 4:00 (73-52). Gardner de tres (76-54) i dues accions seguides de Drammeh (78-56 i 81-59) mantenien una diferència molt interessant amb un rival amb qui l’Uni es jugava els últims tres anys l’accés als quarts. Berta Ribas de tir lliure a 17,6 –Parra ja havia entrat– hi posava el colofó (83-63, 2/2).