Eurocopa

Acaba demanant l’hora

Bàsquet. Eurocopa. El Joventut encadena la quarta victòria seguida en un partit boig en què arriba a guanyar per 22 punts (65-43) però el Prometey s’arriba a situar a dos punts (79-77)

Joventut 82 Prometey 77

JOVENTUT:Feliz (4), Guy (9), Parra (11), Ellenson (13), Birgander (8) –cinc inicial–, Kraag (7), Busquets (5), Ribas (10), Vives (3), Jones (4) i Tomic (8). 23/40 de 2. 5/18 triples (2 Guy, 1 Parra, 1 Busquets i 1 Ribas). 21/26 lliures. 45 rebots (10 Ellenson). 20 assistències (4 Ribas) i 100 de valoració (19 Parra).PROMETEY:Lypovyy (3), Clavell (12), Kennedy, Sydorov (13), Balvin (3) –cinc inicial–, Tkachenko, Lukashov (8), Agada (18), Stepehens (8), Hogue (6), Petrov (6) i Sanon. 17/29 de 2. 10/41 triples (2 Clavell, 2 Lukashov, 2 Petrov, 2 Sydorov, 1 Agada i 1 Lypovyy). 13/16 lliures. 30 rebots (7 Balvin). 16 assistències (4 Clavell) i 77 de valoració (18 Agada).PARCIALS:23-18, 17-22 (40-40); 25-8 (65-48) i 17-29 (82-77).

La Penya ha d’aprendre a gestionar partits com els d’ahir. No pot tenir el rival mort guanyant-lo per 22 punts i acabar demanant l’hora. És cert que mai la sensació va ser de perdre el partit, ni quan van començar a retallar la diferència, però la relaxació es paga i els verd-i-negres ho van fer massa aviat. Ha de tenir més instint assassí i rematar la feina. Amb 75-72, un triple de Pep Busquets, que celebrava la seva convocatòria amb la selecció espanyola, va acabar d’enfonsar la resistència d’un Prometey que, curiosament, va remuntar quan tenia a la banqueta Kennedy, Balvin, Agada, Stepehens, Hogue i Sanon. Tot i així la Penya encadena la quarta victòria, Duran va poder fer rotacions, els 11 jugadors que van jugar van anotar i sumen la quarta victòria seguida. Després d’un primer temps amb parcials d’un i altre equip (40-40 en el descans), una sortida explosiva amb Ribas com a referent va liderar un parcial increïble de 25-3 (65-43). El partit semblava trencat però la Penya va decidir posar-hi emoció.

LES XIFRES

17
de valoració
Pau Ribas en els 12 minuts que va ser a la pista. No va jugar en tot el primer temps. Va acabar 10 punts, 5 rebots i 4 assistències.
2.987
espectadors
en el nou horari europeu dels partits de la Penya al Palau.
21
rebots
va atrapar ahir l’ex Penya Alen Omic a la pista del Venècia (15 defensius i 6 ofensius). A més, va anotar 11 punts. El seu equip va perdre.

Això que ens ha passat no es pot repetir perquè contra un altre rival ens costaria un disgust important
Pep Busquets
Hem fet uns bons primers 9 minuts de la segona part però amb això no és suficient; hem de ser més regulars