Eurolliga

El Barça reacciona tard contra l’Efes (75-80)

L’equip blaugrana paga el seu mal inici (9-21) i sempre va a remolc del seu rival

El Barça ha sucumbit contra l’Anadolou Efes d’Istanbul (75-80) en un partit en què ha pagat el seu mal inici, tot i que amb la reacció final a punt ha estat de signar una remuntada èpica. Amb 53-71 al marcador, l’equip blaugrana ha estat capaç de tornar a endollar-se al partit després d’un parcial de 14-0, però la reacció final ha arribat massa tard. Larkin i Micic, tots amb 17 punts, han estat els màxims anotadors del conjunt turc, mentre que pel Barça els principals referents ofensius han estat Higgins (17) i Mirotic (15).

La posada en escena ha estat de total domini del conjunt turc. L’efectivitat visitant contrastava amb els problemes i les poques idees locals. El Barça ha necessitat gairebé 4 minuts per veure cistella i amb el 2-12 Saras Jasikevicius ja s’ha vist forçat a demanar el primer temps mort. Un triple de Kalinic donava aire als blaugrana (5-12), però l’Efes, amb Pleiss (8 punts) marcant diferències en el joc interior, continuava jugant amb molta comoditat i tancava el primer quart amb un contundent parcial de 9-21. L’embranzida de l’equip turc s’ha allargat amb els triples de M’Baye i Larkin (13-29), que obria l’escletxa fins als 16 punts. El Barça ha començat a trobar Mirotic i ha donat símptomes de recuperació, però encara arribava al descans amb 11 punts de desavantatge (28-39).

Les cistelles de Mirotic, després de la represa, retallaven les diferències per sota dels 10 punts (34-42). Però cada vegada que el Barça s’aproximava al seu rival sorgia el talent de l’Efes. Larkin confirmava que va guanyant ritme de competició i a còpia de triples furgava en la ferida blaugrana. Micic s’afegia al recital turc i aconseguia una màxima renda de 17 punts (43-60). Jokubaitis i Higgins aturaven el cop, tot i que l’Efes arribava a l’últim quart (48-62) amb el duel encarrilat. Dos triples de M’Baye i un tir lliure de Dunston obrien la màxima renda visitant fins als 18 punts (53-71). Tot semblava perdut, però l’aparició de Da Silva, amb dos triples, i Higgins ha estat providencial i amb un parcial de 14-0 (67-71) el Barça s’ha enganxat al partit encara amb 2:34 de joc. Pleiss ha aturat la sequera turca i dos tirs lliures de Clyburn tornaven a apropar l’Efes a la victòria (67-75). Un triple de Higgins i una cistella d’Abrines (72-75) encara obrien una porta a l’esperança local, però els tirs lliures de Micic i Clyburn han acabat sentenciant el partit.