ACB

El Baxi Manresa perd pistonada en el tram final a València (103-92)

El conjunt bagenc no ha pogut donar continuïtat a un segon quart espectacular (19-36) que l’ha permès arribar al descans amb avantatge (42-51)

El Baxi Manresa ha perdut pistonada en el tram final i ha sucumbit a l’empenta del València (103-92), que encara lluita per guanyar-se una plaça per a la copa. Un segon quart espectacular (19-36) havia donat avantatge als bagencs al descans (42-51), però l’equip taronja ha reaccionat i en els últims 10 minuts ha consumat la remuntada. Pels bagencs, han destacat els 17 punts de Geben i Robinson, i els 11 punts i 12 assistències de Dani Pérez.

Amb Dubljevic al comandament (9 punts i 4 rebots) i un domini total sota els taulers, el conjunt taronja ha colpejat primer (19-8). El Baxi ha fet un pas endavant en defensa i amb l’aparició de Waczynski i un alley-hop de Robinson ha pogut retallar diferències abans de tancar el primer quart (23-15). La millora bagenca s’ha consolidat en el segon quart i el partit ha girat com un mitjó. L’activitat defensiva i la velocitat en les transicions han impulsat la reacció del Baxi, que amb un festival ofensiu (19-36) ha capgirat totalment el resultat (42-51). Els 36 punts igualen el millor registre del Bàsquet Manresa en un segon quart a domicili en la lliga ACB.

El Baxi ha allargat l’estat de gràcia en els primers minuts després de la represa amb un triple de Geben (46-58). El València ha reaccionat gràcies a l’efectivitat de Dubljevic i a l’empenta de López Arostegui per arribar al final del tercer quart amb un ajustat 73-74 i el partit totalment obert. La reacció taronja ha prosseguit en el tram definitiu, que amb un parcial inicial de 5-0 (78-74) ha tornat a prendre el comandament. Impulsat per la Fonteta, el València ha afrontat el tram final amb més energia i ha aprofitat els problemes en la direcció bagenca, Dani Pérez i Frankie Ferrari exclosos per faltes, per sentenciar el duel amb un parcial final de 30-18.