Lliga femenina

L’Spar Girona deixa l’Araski sense capacitat de reacció (57-76)

El 0-10 a l’inici (2-10) i el 0-17 al tercer quart (29-56) aplanen el camí de l’Uni, que recupera Gardner i podria perdre Labuckiene

Desè triomf seguit de l’Spar Girona a la pista de l’Araski, l’últim equip amb qui va perdre a la lliga. Una victòria que arriba entre els compromisos d’Eurolliga a Hongria, dimecres passat a Sopron i dimarts que ve a Miskolc, i que ha permès Rebekah Gardner tornar a l’equip després de quatre partits absent per unes molèsties a l’espatlla dreta, la mateixa de la què es dolia Labuckiene al final del tercer quart.

El 0-10 al primer quart (2-10) i el 0-17 al tercer (29-56), en ambdós casos després d’encaixar la primera cistella, permetrien les vermelles dominar el ritme del partit malgrat les tímides ratxes d’inspiració individual de les verdes a l’inici del

La defensa zonal 2-3 de les verdes a un costat i la intimidació de Tolo a l’altre endarrerien dos minuts i mig els primers punts del partit: 2-0 Burani trepitjant el triple. Sykes de dos i de tres obria un 0-10 amb aportació de Tolo de tir lliure i Murphy des de 6,75 m (2-10). El joc de peus de l’australiana a Diarra acabava amb el temps mort de Made Urieta (2-12 a 4:29). Gardner sortia a 2:26 en un triple canvi i en la primera acció assistia Etxarri (4-16) abans que Txell Alarcon amb el seu cinquè punt fes el 7-16 (triple) amb què es tancava el primer quart.

Els triples de Parra i Murphy en transicions conduïdes per Sykes activaven l’atac gironí al segon quart (14-28), amb Tolo fent mal a prop del cèrcol (18-31) després de temps mort de Bernat Canut a 5:17 (antiesportiva de Murphy) i Txell Alarcón de lluny (21-31). Sykes a pilota recuperada obligava Made Urieta a aturar-ho amb 21-25 a 2:16 . L’escorta en suspensió i Tolo de tir lliure enfilaven la màxima amb un 0-8 (21-39) però dues accions d’Atkinson deixaven el 27-39 a la mitja part.

Atkinson anotava a la primera jugada de la segona meitat i la resposta de l’Uni era un 0-11 obert per Murphy de tres i que tenia quatre accions seguides de Sykes (29-51) i el triple de Drammeh com a colofó: 29-56 a 3:23, temps mort local. Diarra a 2:23 tallava la sequera verda . Labuckiene a 1:01 no podia seguir per un problema a l’espatlla dreta i el parcial es tancava amb 31-58 (Tolo de tir lliure).

Mendizorrotza es desfeia en aplaudiments a l’acció de Flores per darrera l’esquena que completava Etxarri (31-60) i la base seguia repartint felicitat (34-62 Tolo). L’austraiana seguia des de la pintura i la navarresa també sumava des de 6,75 m (39-67), com Gardner a cinc minuts per arrodonir la diferència (40-70). Atkinson davant Parra maquillava l’estadística a 4:20 (46-70) i Bernat Canut treia Sykes per l’occitana.