ACB

Al Palau no s’hi guanya

Bàsquet. ACB. El Barça remunta 15 punts a partir de la defensa, amb Laprovittola, Jokubaitis i Mirotic clau en atac, i es manté invicte a casa

Barça 81 València 75

BARÇA:Satorasnky (5), Laprovittola (19), Kalinic (7), Mirotic (13), Vesely (9) -cinc-, Da Silva (2), Paulí, Sanli (2), Abrines (3), Kuric (2), Jokubaitis (13) i Nnaji (6). 20/40 de 2. 7/22 triples (3 Laprovittola). 20/25 lliures. 37 rebots (7 Mirotic, 6 Kalinic i Satoransky). 18 assistències (6 Jokubaitis, 5 Laprovittola). 90 de valoració (20 Jokubaitis, 19 Laprovittola).VALÈNCIA:Jones (10), Webb (15), Claver (2), Radenbaugh i Alexander (16) -cinc-, Puerto, Prepelic (7), Pradilla (4), López-Arostegui, Ferrando, Evans (3) i Rivero (18). 15/32 de 2. 8/23 triples (3 Webb, 2 Rivero). 21/26 lliures. 31 rebots (9 Webb). 17 assistències (5 Evans). 89 de valoració (22 Ribero, 21 Webb i Alexander).PARCIALS:14-24, 18-19 (32-43); 25-16 (57-59) i 24-16 (81-75).

18 equips

amb propera

El Barça va tancar la setmana de tres partits amb una remuntada èpica contra el València (81-75), després d’haver anat per sota de 15 punts en el segon quart (26-41), i manté la condició d’invicte al Palau en l’ACB aquest curs. Jokubaitis –20 de valoració– i el comandant Laprovittola van ser fonamentals en la revifada al costat de Mirotic, però el triple clau el va clavar Abrines en el darrer minut. La millora defensiva a partir del tercer quart explica el perquè de tot plegat.

La defensa del València va ofegar el Barça en el primer quart (14-24). Claver va assecar Mirotic (0/3) i l’equip es va estavellar en el tir de tres (1/5). Del 6-7 es va passar al 6-17, amb Jones i Alexander inspirats en atac. Laprovittola va fer dues faltes de seguida i l’equip, anàrquic, va perdre massa pilotes. El València va arribar a gaudir de 15 punts de marge en el segon quart (26-41). L’aparició de Vesely en el joc interior i un augment de la dosi de joc col·lectiu com Saras havia reclamat a crits en el temps mort (22-36 després d’un parcial de 4-12) van maquillar el resultat en el descans (32-43).

Laprovittola va liderar la remuntada amb dos triples i una assistència que Mirotic, més resolutiu a pesar de Claver, va convertir. El montenegrí, a més, ha posat el Barça a només 3 punts (46-49). La millora en la intensitat defensiva ha estat clau per assecar els visitants. Un triple de Mirotic va il·lusionar els blaugrana (51-52), però Webb va clavar 5 punts seguits (51-57). El València havia tornat. Temps de Saras. Nnaji, pletòric i fonamental amb 4 punts seguits, i Mirotic, que ja n’acumulava 13, capturant un rebot en atac, van establir l’esperançador 57-59 (25-16 de parcial) del tercer quart. Un triple de Satoransky va avançar per primer cop el Barça (62-61), que va entrar en els darrers 4 minuts amb 74-70 després d’un 2+1 de Kalinic. El València no va perdre el fil (74-73). Jokubaitis va penetrar decidit (76-73), però Jones va replicar (76-75). En el darrer segon de la possessió, Abrines va transformar una pilota dividida en un triple valent, els seus primers punts (79-75). Un altre cop Abrines, baluard, va robar a 26.3 del final i Jokubaitis van enllestir amb dos tirs lliures (81-75).