ACB

Badalona, bàsquet a cada pas

Bàsquet. Copa. La ciutat ja respira el torneig a dos dies de l’arrencada dels quarts, i passejar per la vila, on hi ha samarretes i fotografies, et trasllada a diferents èpoques del món de la cistella

Queden només dos dies perquè arrenquin els quarts de final la copa de Badalona, i la ciutat ja respira el torneig del KO per molts dels seus racons, tot i que les fans zones no s’instal·laran fins dijous al matí. Després de 38 anys esperant l’esdeveniment, Badalona s’ha abocat totalment a la copa, i pels carrers hi ha diferents símbols que fan visible que el compte enrere ja ha començat. Les botigues de la ciutat llueixen samarretes, pilotes i diferents elements de bàsquet. Dijous al matí quedaran inaugurades les quatre grans fans zones, però ja fa dies que a la plaça Pompeu Fabra, només de sortir del metro, hi ha una exposició amb diferents fotografies de la copa i de l’ACB amb 40 instantànies que van fer moltes llegendes del fotoperiodisme del bàsquet espanyol, com són Josep Lluís García Surrallés (Badalona, 1946), autor de nou de les fotografies, i Miquel Miqui Àngel Forniés (Badalona, 1952), que n’hi té cinc. Per ells, ara ja desvinculats professionalment del bàsquet, la copa a Badalona suposa un repte de ciutat: “Com a badaloní és un orgull molt gran poder tenir un esdeveniment com aquest sent el centre del bàsquet a Espanya durant quatre dies; per a gent que hem viscut el bàsquet com part de la nostra vida és molt emocionant.” Surrallés explicava una de les coses que van inventar per fer millors fotografies de bàsquet: “La definició de les imatges no era gaire bona i sortien granulades, però en Miqui el que va decidir va ser fer posar focus al pavelló per fer les fotos com si fossin d’estudi i d’aquesta manera va guanyar en definició; després de fer-ho ell ho vam copiar tota la resta.”

Samarretes i exposició al Círcol del ‘Coto’

Josep Zamorano Giralt, un dels col·leccionistes de samarretes més importants d’Europa –en té a casa seva unes mil –, n’ha cedit aquests dies a diferents comerços de la ciutat i també en farà una exposició gratuïta a la sala que hi ha a la plaça Pompeu Fabra. D’altra banda, dijous i divendres es podrà veure al Teatre del Círcol la història del bàsquet de l’entitat. La inauguració serà demà (19 h).

La minicopa arrenca demà al pavelló de Llefià

Amb la Penya i el Barça, que estan enquadrats en el mateix grup juntament amb l’Unicaja i el Gran Canària. Els verd-i-negres debutaran demà contra els andalusos (16.45 h) i els blaugrana, contra els canaris (14.30 h). L’entrada és gratuïta. A l’altre grup hi ha el València, el Madrid, el Múrcia i el Betis. Fan una lligueta, i els dos primers jugaran les semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)