Eurolliga

L’Spar Girona perd amb el Çukurova a la pròrroga (73-75)

Derrota de l’Spar Girona amb el Çukurova a la pròrroga en el penúltim partit de la fase de grups de l’Eurolliga, en la què l’Uni es veu obligat a guanyar a Salamanca dimecres que ve si vol jugar els quarts de final. La millora defensiva de l’Uni a la segona meitat acaba deixant les visitants sense idees en atac i Sykes amb empat a 67 s’acaba jugant l’últim tir, que fa la corbata. Gray a 5,8 segons després d’una més que celebrada –i sorprenent– tècnica a Roberto Íñiguez situa el 73-75, amb Bonner fent tap a Gardner a la últims acció.

Roberto Íñiguez es veia obligat a aturar el partit a 5:25 per acabar el primer quart, amb un 11-0 encaixat després que Hayes amb l’addiciona de la segona falta de Sykes fes el 4-8. Araújo amb 5 punts (7-8 triple) responia el de Bonner (0-5), amb qui s’emparellava al quatre i autora del 13-15 al contraatac en un 1-11 que amb les rotacions trenca Labuckiene (16-19) abans del segon triple de Hayes (16-22) i que Sykes a camp obert dexi el 18-22 al primer quart.

El triple de Cornelius, autora de 9 punts sense error en el segon quart (26-38), fa que Bernat Canut hagi de demanar el segon temps mort a 5:29 pel descans, només 59 segons després del primer, i fer entrar Araújo (28-38, addicional fallat. Crvendakic d’ofensiu havia fet el 24-33 i 7 punts de Gardner amb una acció de la capitana entremig més per cor que per cap permetia mantenir les locals en el partit al final de la primera meitat (37-45).

La tercera de Hayes a 8:45 per acabar el tercer quart, antiesportiva a mig camp sobre Gardner, deixava el 41-45 amb els tirs lliures però l’esquerrana es refeia de 6,75 m (41-48) abans de torçar-se el turmell en la següent acció ofensiva, una transició que talla Sykes a 7:01.Son els únics punts visitants del tercer quart fins el 45-50 de Williams, assistida per Crvendakic d’una pilota doblada per Gray, que en suspensió fa el 45-54 a 4:11 (temps mort local). El triple de Flores en transició a l’últim minut, Sykes de cantó a cantó i una molt bona defensa en el darrer atac del Çukurova deixen el 52-56 al final del quart.

Sykes de fora cap a dins a 8:16 fa la primera cistella de l’últim quart i Íñiguez ho ha d’aturar, perquè Gray en un atac amb tres intents anoti cap enrere el 55-58 a 7:38. Gardner a 5:56 de 4,6 m posa l’Uni per davant per primer cop des del 13-8 (59-58). Crvendakic i Williams en accions de qualitat mantenen les blaves per sobre (61-62) amb l’Uni sumant d’un en un fins que Gardner de costat a costat fa el 64-62 a 3:27 (2+1 a crits d’MVP! MVP!). Empata Gray sobre la botzina amb Sykes a sobre i Gardner i Crvendakic mantenen el frec a frec per entrar als dos últims minuts amb empat a 66 i l’Uni menjant-se la possessió a 1:45.

Tolo fa falta a 55 segons després de fallar i Crvendakic fa 1/2 (66-67). La següent en anar a la línia a 46,6 és Sykes, amb la cinquena de Hayes, i també falla el segon: 67-67. Bonner falla amb Araújo al davant i la última de Sykes, a 5 metres, fa la corbata.

Gardner fa 1/2 i Crvendakic 0/2 a la pròrroga, en què Tolo a 3:21 sola sota el cèrcol fa la primera cistella a passada de Gardner (70-67). Gray i Gardner agafen la responsabilitat (72-69) i a 2:19 és Cornelius qui va a 4,6 m i no falla: 72-71. Williams d’ofensiu a 1:41 recupera la iniciativa visitant i Araújo de 6,75 m i Flores a l’ofensiu fallen, com Gray en suspensió.

La tècnica de la àrbitre francesa Amel Dahra, a Íñiguez per estar dins la pista en l’atac de l’Uni a 39,3 permet Gardner empatar a 73 i amb 24 segons i pilota, Gray rep falta a 5,8 i no falla cap tir lliure: 73-75. Qui rep és Sykes, que la dona a Gardner i és taponada per Bonner.