Eurolliga

La tercera serà la bona?

Final de trajecte. L’Uni ha tancat, els dos últims anys, l’exercici europeu a Würzburg amb les derrotes en el ‘play-off’ de quarts de final. El 2020, l’últim partit del curs va ser a Salamanca

La cinquena participació de l’Uni en l’Eurolliga s’acabarà aquesta nit a Würzburg si l’Spar Girona no és capaç de sumar la seva sisena victòria en 32 partits contra l’Avenida a Salamanca. Seria el tercer any seguit que el club gironí tanca el seu trajecte europeu a la ciutat castellana, on precisament el 2020 va disputar l’últim partit de la temporada, la final de la copa, un 8 de març (76-58), el cap de setmana abans que es decretés el confinament.

El curs passat el play-off de quarts era al millor de tres i l’Uni en forçava el desempat gràcies al 81-79 en la pròrroga a Fontajau. L’equip català que ha arribat més lluny a Europa en la categoria femenina hi accedia per l’expulsió dels equips russos per la sanció de la FIBA. Les castellanes havien guanyat el primer duel (77-63) i, en el decisiu, certificaven l’accés a la final a quatre per segon any seguit amb el 74-69. Aquell seria l’últim partit de Laia Palau en l’Eurolliga, mentre que un any abans era Sonja Vasic, una altra llegenda de la competició més important del continent, la que s’acomiadava a Würzburg –cap de les dues ho havien anunciat encara, com Marta Xargay el 2020– en una eliminatòria a doble partit en format bombolla que també disputaven el Fenerbahçe i el Galatasaray: 66-74 un dimecres i 71-65 al cap de dos dies.

L’Uni no ha acabat mai la fase regular de l’Eurolliga en positiu. En el debut, el 2015/16, hi acredita 4-10 (4-3 a Girona). Fa tres anys 6-8, l’edició de la pandèmia 3-3 en dues bombolles i, fa un any, 7-7.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)