Lliga femenina

L’Spar Girona agafa la iniciativa a la pista del Barça CBS (50-56)

L’Spar Girona s’endú 6 punts d’avantatge en l’anada dels quarts de final que es completen diumenge a Fontajau (19.30 h Esport 3) gràcies al seu triomf a la pista del Barça CBS, on només es veia per sota en el 2-0. L’equip gironí arribava a disposar d’una màxima de 10 (13-23) i amb un 0-6 amb punts de Gardner (màxima anotadora del partit amb 20) i Sykes (18), desfeia la igualtat a 48 segons. Per les locals, 11 Cruz i 10 Canella i López.

El parcial de 0-7 malgrat el 3/6 tirs lliures donava la iniciativa a les grogues, que després d’encaixar el 2-0 en la seva primera defensa s’anticipaven als esquemes blaugrana i només en una segona opció que aprofitava Cruz –1 ofensiu local al primer quart (9-15 rebots), en la primera de les seves dues accions després de minut d’Isaac Fernández (2-7 a 4:26), les locals es posaven a remolc i tancaven el primer quart 9-11 (Canella).

Fernández havia de tornar a aturar el partit a 6:15 pel descans perquè l’Uni estava fent el que volia a la pintura: 13-21 amb 6 punts de Tolo. Sykes de tir lliure després del minut situava la barrera psicològica (13-23) però Bernat Canut ho aturava a 4:47 amb 17-23 perquè les locals començaven a sumar i l’atac groc s’havia encallat. L’altre temps visitant era a 2:49 (21-24 López) amb l’Uni sense haver anotat en joc. Labuckiene a prop reprenia el fil però el segon ofensiu local també acabava amb cistella (23-28 López) i seria Sykes a 3 segons qui faria el primer triple del partit (23-31), al límit de la possessió i en la seva primera cistella després de fer 7/8 de 4,6 m (20 de valoració).

El Barça CBS anotava amb més ritme a l’inici de la segona meitat (29-33), amb Gardner (5 punts) salvant l’atac gironí fins que cometia la tercera i llavors era Sykes qui sumava en suspensió (31-39, temps local a 2:37). Rueda a passada de Canella era la sisena blaugrana en anotar al tercer quart (35-39) i, la setena, Mircheva de tres en el primer triple del CBS (38-41). El segon de l’Uni el feia Gardner per obrir el darrer quart (38-44), amb Tolo atesa amb problemes al turmell.

Rueda acostava les locals (42-44). Canut feia entrar Tolo després de temps mort a 5:54 i Gardner, que havia fet el 42-46, cometia la quarta a 5:07, en atac mirant de desempallegar-se de Cruz, que empatava a 46 de tir lliure i a 48 de cantó a cantó després de tap de Hamblin a Gardner, que faria el 48-49 de 4,6 m (1/2) i el 48-52 de 6,75 m a 1:31, en una acció plena de d’imprecisions des que López li pispa una pilota a Labuckiene i la perd davant Parra, que acaba estesa al parquet.

Canviant en tots els blqueigs, les grogues tancaven el cèrcol i Sykes en suspensió a 48 segons feia el 48-54. Canella cap a dins trencava el parcial i després d’ofensiu (5-15) Sykes aprofitava la última pilota per deixar el marge en 6.