ACB

El Girona cedeix en el desenllaç a Gran Canària (78-73)

Derrota del Girona a la pista del Gran Canària, que lliga el seu accés al play-off quatre dies després de classificar-se per a la final de l’Eurocopa. El conjunt gironí manava des de l’inici amb un 0-10 (3-12) i arribava a disposar d’11 punts d’avantatge en moltes fases del tercer quart des del 32-43. El 12-2 local situava els canaris de nou per sobre (66-63) a l’últim quart, en què Taylor marxava amb 5 faltes a 1:10 havent fet 5 punts i repartit 4 assistències en el parcial (11 i 6 en total). Colom amb 20 punts (5 a la segona meitat), màxim anotador pels d’Aíto, que acrediten 1-2 sense Marc Gasol.

Llançats

Jaka Lakovic havia d’aturar el partit a 7:26 per acabar el primer quart, amb el contraatac de Taylor després de 6 punts de Prkacin i la cinquena pèrdua local (3-10). Garino també sumava després de la pausa a la contra (3-12) i llavors eren els triples els que guanyaven protagonisme: 2 pels locals i 3 pels visitants (9-15 Garino a 5:28 i Colom 11-18 a 4:13 i 11-21 a 3:36 després de dos ofensius vermells). Aíto també demanava minut a 0:31 després del triple d’Slaughter davant la 2-3, que suposava el 7-0 per haver concedit dos ofensius abans i que tancava el primer quart perquè l’escorta local fallava l’últim.

Figueras obria el segon quart anotant de tres (18-24) i Colom amb 7 punts seguits (26-29 triple a 5:59) impedia al Gran Canària posar-se per sobre per primer cop des del 3-2 de Brussino. Taylor amb4 agafava el relleu de l’andorrà (28-35 esmaixada a 2:35) i només la superioritat a prop del cèrcol (0/5 triples al segon quart) permetia els grocs acostar-se 32-37 al descans.

Més lluny

Miletic obria el marcador de la segona meitat a 8:14 per acabar el tercer quart i entre Jenkins en transició i Prkacin ampliaven la diferència (32-43, temps mort local a 6:46). Bassas feia bona la pausa des de 6,75 m i Colom el replicava amb el seu 4/8 (35-46. Slaughter, Jenkins i Brussino entraven en l’intercanvi de cops des de la línia (41-49), al qual Albicy arribava tard per completar un 9-0 (48-50). Dues accions seguides de Figueras suposaven un respir pels vermells (48-54) però un altre triple d’Albicy (51-54, 3/4 del francès) ajustava el marcador al final del quart (51-55, Vila de tir lliure).

Taylor assistint Sorolla i Vila (54-59) descongestionava l’atac a l’inici de l’últim quart però cometia la quarta a 7:35 amb 54-61 (Colom). Slaughter a 6:06 després de fer volar Colom ajustava el resultat des de 6,75 m (60-61) i de nou a pista, Taylor assistia Miletic (60-63 alley-oop) però la segona esmaixada de Diop a l’últim quart posava de nou els grocs per sobre (64-63) i Inglis a 3:30 situava una màxima amb un 12-2 que trencava Taylor (66-65). El quart triple d’Slaughter (69-65) el responia Taylor caient (69-68). Prkacin a 1:30 era el següent destinatari de Taylor (71-70), que cometia la cinquena a 1:10. Slaughter deixava el 72-70 (1/2) i entre l’error de Sorolla i la pèrdua de Prkacin primer –Inglis falla l’atac local–, i l’entrada fallada per Hill i el cop de dits del croat, el Girona desaprofitava l’oportuitat d’empatar. Inglis a 18,6 no fallava de 4,6 m i amb Colom fallant l’últim triple a 13,3 feia pujar el 76-70 en una antiesportiva al servei de la qual Miletic enviava Albicy a la línia a 9,4: 78-70. Hill des de 6,75 m tancava el marcador.