ACB

El Barça converteix la visita al Betis en un tràmit (77-85)

Triomf del Barça a Sevilla abans de viatjar a Kaunas amb l’objectiu de segellar el bitllet per a la final a quatre de l’Eurolliga. Partit de més a menys per als blaugrana, que deixaven al Betis fer el paper d’espàrring en la primera meitat. L’11-2 al tercer quart trencava la tendència (47-58) i, fent la goma, el conjunt andalús arribava a situar-se 60-67 (Montero).

El triple de Sanli a 4:04 suposava el 4-16 i obligava a Luis Casimiro a demanar temps mort perquè era el quart del Barça (0-3 Satoransky, 0-6 Laprovittola i 2-11 Kalinic) i perquè els locals no se’n sortien en atac (2-8 a 5:40 Gerun d’ofensiu i 4-11 entrada de Johnson). Kalinic i Laprovittola seguien fins (6-19 i 6-22). El setè triple visitant era el de Sergi Martínez (8-26) i, Jokubaitis cap a dins, qui situava per primer cop la vintena (8-28). Lapro sobre la botzina i forçat feia aigua i deixava el 10-28 al final del primer quart, amb Tyson Pérez anotant els últims 6 punts bètics i els blaugrana acreditant 7/12 de 6,75 m.

Pérez anotava el primer triple local a la primera possessió del Betis del segon quart (13-30). Abrinez i Nnaji a 7:10 (15-32) pel descans eren l’onzè i el dotzè jugador que treia Jasikevicius. El balear tallava la mala ratxa de lluny (19-38) i tancava el segon quart des d’una cantonada: 28-47, amb 9/19 triples i 2/2 del 21.

Sanli (30-51) i Mirotic (32-53) enfilaven la màxima a l’inici del tercer quart, però Jasikevicius ho aturava a 4:03 amb el 45-58 (9-2 des del triple de Mirotic). Cvetkovic a poc més de 2 minuts feia que el marge baixés de la barrera psicològica (51-60), Abrines apareixia al rescat des de 6,75 m però Gerun manava sota els cèrcols i amb el seu catorzè punt deixava el 55-65 al final del tercer quart.

L’esmaixada de Jokubaitis en una acció de bloqueig directe per obrir l’últim quart era una declaració d’intencions que quedava en paper mullat amb Pérez de cantó a cantó després de prendre-li la pilota de les mans a Vesely (59-67 a 9:01). Abrines a 7:59 reprenia el fil de lluny (60-72, 4/5) i malgrat treure Satoransky i Mirotic a 5:26, Jasikevicius veia com els locals s’acostaven (65-74). El triple del base txec i el 2+1 del montenegrí a 4:13 (65-80) duia les dues estrelles a la banqueta de nou, amb Pargo i Tobey (68-83, triple) anotant en els minuts de les escombraries i els locals maquillant el marcador (77-85 Maronka).