Lliga femenina

El València situa l’1-0 en la final contra l’Avenida (70-66)

Victòria del València en el primer partit de la final de la Lliga Femenina, patint més del compte malgrat dominar de 20 (62-42). L’Avenida, sense Michaela Onyenwere perquè ja és als EUA per disutar la WNBA ni Bridget Carleton, baixa per molèsties lumbars, ha de guanyar diumenge (21 h) a Salamanca per forçar el tercer partit, malgrat el 6-20 al darrera quart que li donava opcions d’empatar (falla una entrada per empatar a 68).

El parcial de 13-2 donava una màxima de 12 al València (23-11), que anotava fàcil i que obligava Pepe Vázquez a demanar el seu segon temps mort a 6:55 per la mitja part amb 30-15 (11 punts de Lauren Cox, 3/4 triples). El partit seguia sent d’un sol color i, al descans, la diferència havia anat creixent fins els 19 punts (43-24, 61-18 en la valoració).

El 0-7 visitant a l’inici de la segona meitat era una declaració d’intencions i Andrea Vilaró des de 6,75 m feia baixar la diferència de la barrera psicològica (49-40), però entre Casas i Cox per partida doble, les dues de tres, el marcador recuperava la distància i les locals arribaven a dominar de 20 (62-42, 21è punt de Cox, que cometia la quarta després).

El triple de Nogic tancava el tercer quart 62-46 i Vilaró tornava a reduir la distància a un dígit (66-57). Fasoula a 3:07 hi posava més emoció (66-59) i l’alera barcelonina a 1:20 feia el 68-64. Prince de costat a costat el 68-66 a 55 segons (temps mort local) però Cazorla fallava l’entrada de l’empat i Sílvia Domínguez enviava Leticia Romero a la línia de tir lliure a 15 segons: 70-66.