ACB

Ni Netflix hauria fet un guió amb un final així

ACB. El Barça no cedeix a la rebaixa proposada per Saras i, davant la sorpresa general, el club aposta per Grimau

8

anys

jugant al Barça 2003-11

Sorpresa majúscula: Jasikevicius, fora; Grimau (14/7/1978), dins. Aposta arriscada però econòmica, barata. Quan tot semblava encarrilat per la continuïtat del lituà, el club va trucar a Saras, que sembla que estava jugant a golf, perquè volien parlar amb ell. Quan es va reunir amb el club li van dir que no acceptaven la contraproposta de rebaixa i que ja tenien nou entrenador. El tècnic marxa, com avançava Jijantes, amb dues ACB, dues copes i amb tres presències en la final a quatre. La reacció ràpida del club és fer oficial Roger Grimau com a nou tècnic blaugrana per les dues pròximes temporades. Una aposta de la casa i sobretot una aposta de Juan Carlos Navarro i de Mario Fernández amb l’empenta de Joan Laporta. Intentant fer un mix del que es va fer amb Guardiola en el seu dia després de formar-se al Barça B i fer el salt –és cert que hi havia una situació econòmica bona– o el que s’ha fet ara amb Xavi Hernández –no format al planter però sí una aposta d’un exjugador amb pocs diners–. Grimau podria ser un barreja de tots dos. El Barça, però, no ha dubtat a donar-li les claus de la nau i deixar de banda apostes com podrien haver estat entrenadors ja consolidats de l’ACB amb l’experiència i el respecte suficient per estar a la banqueta del Palau Blaugrana i tampoc ha fet una aposta per estrangers com podria ser l’extècnic del Bayern Munic Trinchieri, per posar un exemple. Només cal recordar que apostes estrangeres com ara la de Bartzokas amb una gran plantilla, en el seu dia, no havien funcionat. Han preferit jugar-se-la. Això sí, tots se la juguen: Grimau i els que el posen. Tot i ser un entrenador que ha estat amb els joves com ara Sarr, Jakucionis, Nnaji, Villar, Caicedo, Ubal o Bonilla, la realitat és que, si vol tenir futur al Barça, el que ha de tenir és una bona plantilla.

8 anys al Barça

Grimau va defensar la samarreta del Barça des del 2003 fins al 2011 formant part d’un equip que va passar a la història per aixecar l’Eurolliga del 2010 a París amb Ricky, Lakovic, Trias, Basile, Fran Vázquez, Ndong, Morris, Sada, Lorbek, Mickeal, Barton i l’actual director de la secció, Navarro.

Sada serà el segon i els ajudants lituans no continuaran

X.B.

Una de les incògnites és saber com queda l’staff tècnic del Barça amb l’adeu de Jasikevicius. Quan va arribar Saras va arribar amb tres ajudants, dos entrenadors, Tomas Masiulis i Darius Maskoliunas, i també el preparador físic. Maskoliunas, que era el seleccionador lituà, ja va marxar el curs passat i ara deixaran el Barça els altres dos. Pujarà al primer equip Víctor Sada, que era ajudant de Grimau al Barça B, i tenen contracte David Garcia i Òscar Orellana, amb els quals ja va coincidir Grimau quan jugava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció