ACB

Parra, al Barça fins al 2027

Bàsquet. El club blaugrana anuncia el fitxatge de l’estrella del Joventut de Badalona per quatre temporades, després del pagament d’un milió d’euros de clàusula de rescissió

El nou projecte del Barça de Roger Grimau va prenent forma. Ahir es va confirmar la incorporació del jugador de la Penya Joel Parra (2,02 m, 2000), previ pagament d’un milió d’euros de clàusula de rescissió, per a les pròximes quatre temporades, fins al juny del 2027. L’acord ja era total des de fa dies i ahir el club blaugrana va anunciar l’operació. Només faltarà la pertinent revisió mèdica per signar el contracte.

L’aposta per l’aler pivot verd-i-negre era clara: és quota, és present i futur, i té físic per a l’Eurolliga. Des del Joventut també van confirmar que el jugador ja s’havia desvinculat del club. “Hem estat negociant amb en Joel tota la temporada per allargar-li aquest contracte que tenia fins al 2025. Li milloràvem les condicions. Hem intentat explicar-li el projecte que teníem per a ell com a jugador referent. Hem arribat fins on hem pogut. Ell ho ha donat tot durant la temporada, però arribat a aquest punt ha decidit executar unilateralment la clàusula de rescissió”, es lamentava el president verd-i-negre, Juanan Morales.

Els seus números

Joel Parra, que ja ha defensat la samarreta de la selecció espanyola en 26 partits, ha estat un dels referents de l’equip verd-i-negre en aquest últim curs. En la temporada 2022/23 ha disputat 40 partits en la lliga ACB, amb una mitjana de 26 minuts, 9,6 punts, 5,5 rebots i 12,2 de valoració. Tot i la seva joventut, ja ha acumulat 154 partits en la competició estatal. El seu lideratge i energia a la pista, que no es tradueix només en els números, ha estat creixent i fonamental en el bon paper de l’equip de Carles Duran. Pel que fa a l’Eurocopa, ha jugat 21 partits amb unes xifres excepcionals: 12,9 punts (49% en triples), 3,9 rebots i 14,4 de valoració. Des del curs 2019/20 ja ha jugat un total de 73 partits europeus.

Joel Parra
Aler 2,02 m
Badalona (Catalunya)
4/4/2000 23 anys
Trajectòria
2017/18 - 2022/23 Joventut
Lliga ACB 2022/23
Punts 9,6
Tirs de dos 55,1% (113/205)
Triples 30,8% (36/117)
Tirs lliures 82,3% (51/62)
Rebots 5,5
Taps 0,3
Assistències 1,1
Minuts 26:21
Partits 40
Valoració 12,2

Aposta doble per Willy i Juancho Hernangómez

El Barça anunciava al matí que havia presentat una oferta oficial a l’ACB per fitxar el pivot internacional Willy Hernangómez (2,11 m, 1994) i a la tarda es filtrava que hi havia un principi d’acord amb el seu germà, l’aler Juancho Hernangómez (2,06 m, 1995). Willy milita en els Pelicans de Nova Orleans de l’NBA, però el Real Madrid té el seu dret de tempteig en la lliga estatal. El club blanc, per tant, té fins al 12 de juliol a les 23.59 h per igualar l’oferta barcelonista. El Barça ja ha mantingut converses amb el pivot internacional i si el Madrid no iguala la proposta del conjunt blaugrana el jugador posarà el rumb cap al Palau. La situació de Juancho és diferent, tot i que l’arribada del seu germà gran podria precipitar la seva incorporació. L’aler madrileny ha jugat les set últimes temporades a l’NBA amb sis equips diferents i amb cinc canvis de residència. De fet, actualment buscava equip, després que al febrer els Toronto Raptors li rescindissin el contracte, i té clar que el seu periple a l’NBA ja s’ha acabat. Els dos germans veuen amb molt bons ulls la possibilitat de jugar junts, com ja fan amb la selecció de Sergio Scariolo. Willy va ser escollit MVP de l’últim europeu, i Juancho MVP de la final contra França (88-76).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)