Eurocopa

La quarta, compartida

Bàsquet. Eurocopa. L’Spar Girona té un grup accessible en la competició de la qual va ser semifinalista, mentre que el Cadí es retroba amb el Carolo

L’Eurocopa 2023/24 va sortejar el seu calendari, ahir a Munic, amb dos equips catalans per primer cop. Un sorteig, el de la segona competició continental, en què l’Spar Girona partia com a cap de sèrie i n’era l’equip amb millor rànquing FIBA. La circumstància aplanava el camí a l’Uni, que després de quatre temporades seguides a l’Eurolliga, ho té tot de cara per tancar la fase de grups amb 6-0 de balanç i un cabàs de punts a favor en l’average general, que li permetin estar en els llocs d’honor de la graella de sortida de les eliminatòries. Hi van els equips que superen la lligueta –els dos primers de cadascun de la dotzena de grups i els vuit millors tercers– ordenats de l’1 al 32 per encreuar-se en les eliminatòries a doble partit de les quals tan bon record guarda l’afició gironina, que, això sí, haurà de fer un autèntic exercici de militància entre setmana a Fontajau fins que a l’altre costat de la pista l’equip de Laura Antoja hi tingui un rival amb cara i ulls.

L’Eurocopa és la competició en què el club gironí es va donar a conèixer a escala continental, superant una eliminatòria més cada exercici des del 2016/17, fins que el 2019 queia eliminat en la semifinal amb el Lattas, unes setmanes abans d’alçar el seu segon títol de lliga. Aquell any el Cadí arribava per segon cop a les semifinals del play-off de la Lliga Femenina i, el curs següent, debutava a Europa en la primera de les seves tres presències en la competició de la qual té en els quarts de final de la temporada passada el seu sostre. El Sedis va caure amb el Galatasaray, el botxí de l’Uni en la mateixa eliminatòria el 2018.

L’Spar Girona té en l’Enea Gorzow polonès el rival de més pes del grup B. Polònia serà la seva primera destinació i la primera de les tres sortides, perquè l’equip gironí encadena els desplaçaments després de començar a Fontajau contra el Diddeleng luxemburguès. Serà el 12 d’octubre, just dos dies abans de la visita a Salamanca, on aquella setmana hi va l’ESVA Villeneuve –l’Uni el va superar en la prèvia de la darrera Eurolliga.

El Cadí, en canvi, té un inici més costerut perquè en la primera jornada va a la pista del Brno i després rep el Carolo, a qui eliminava la temporada passada en l’eliminatòria de 16. El guanyador de la prèvia entre l’Eleftheria grec i el Cluj romanès completa el grup A, el del conjunt de Fabián Téllez, que superant la primera fase afrontaria la primera eliminatòria abans de Nadal, amb el camí cap al títol ja definit pel rànquing que s’estableix en la fase de grups. N’hi ha cada mes –la copa és al març a Huelva, del 21 al 24– i s’acaba abans que la lliga regular de la LF (20 d’abril).

Jornada 1
12 octubre Brno - Cadí
Spar Girona - Diddeleng
Jornada 2
19 octubre Cadí - Carolo
Gorzow - Spar Girona
Jornada 3
26 octubre Eleftheria / Cluj - Cadí
Cajky - Spar Girona
Jornada 4
1 novembre Cadí - Brno
Diddeleng - Spar Girona
Jornada 5
23 novembre Carolo - Cadí
Spar Girona - Gorzow
Jornada 6
30 novembre Cadí - Eleftheria / Cluj
Spar Girona - Cajky
Eliminatòries (*)
1a ronda 14 i 21 desembre
Ronda de 16 11 i 18 gener
Quarts de final 22 i 29 febrer
Semifinals 7 i 14 març
Final 3 i 10 abril (*) anada i tornada

LES DADES

48
equips
hi ha en la primera fase, de la qual passen 32 per encreuar-se en eliminatòries fins al títol.
3
cops
han disputat aquesta competició l’Uni i el Sedis, tot i que fins ara no hi havien coincidit mai.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)