Lliga femenina

L’Spar Girona fa curt contra el València (47-57)

Derrota de l’Spar Girona, que tanca la primera volta de la lliga havent perdut contra els tres equips d’Eurolliga i amb tres derrotes a Fontajau, la de l’estrena d’Íñiguez a casa i les que van acabar amb Antoja (Araski i Estudiantes). El 13-0 gironí al primer quart era el punt de partida que permetia a l’Uni capgirar el 0-4 inicial (13-4), però la manca de continuïtat ofensiva acabava pesant massa. Labuckiene a 8:36 i Bertsch de tir lliure (1/2) a 50 segons per acabar la primera meitat feien els únics punts vermells del segon quart (3-18 amb 10-0 en pèrdues) i les visitants enfilaven els vestidors amb la màxima (18-26). El 14-0 al tercer quart (32-28) el responia el València amb un 0-9

Tolo al tercer intent en la mateixa jugada obria la llauna per l’Uni a 7:16 per acabar el primer quart (2-4), en l’inici d’un 9-0 amb triple de Mendy (5-4 a 6:25). El València ho aturava a 4:20 perquè des del 0-4 d’Ouviña a 7:47 la defensa gironina era inexpugnable. Bertsch (5 punts) i Magarity (13-4) ampliaven el parcial i Romero a 1:45 anotava dos tirs lliures per les visitants (13-6), que ho farien en joc a 1:08 mitjançant Gulich (15-8), tornant-li l’acció a Labuckiene (15-6), que després li feia tap.

Íñiguez ho aturava a 5:18 per la mitja part (17-14 Ouviña) però ni amb el retorn de les titulars a pista s’aconseguia anotar per culpa de les pèrdues (13-2) i, amb les visitants anotant a prop del cèrcol, Carrera completava el 0-10 (17-20 a 1:52, temps mort local). Casas assistida per Carrera al contraatac que començava amb la gallega prenent la pilota a Tolo enfilava la màxima visitant (17-24), que Fingall deixava en 8 (18-26).

El triple d’Ygueravide a 8:59 per acabar el tercer quart era la primera cistella en joc en 9:25 i Tolo des d’un metre més endavant feia el 23-28. Labuckiene collint una pilota del terra i Bertsch a 5:42 des de 6,75 m empataven a 28. Rubén Burgos recorria a la pausa encara sense haver anotat en joc (18-28, Hempe de 4, 6 m) i Íñiguez li plantejava la 3-2 amb Bertsch a dalt. Labu amb dues cistelles seguides, de sota i de dalt, recuperava la iniciativa local (32-28, 14-0). Gulich i Torrens (32-33 triple) donaven resposta al parcial de l’Uni, que tornant a perdre pilotes (1 falta visitant en 9:30) veia com Romero lligava el 0-9 a 32,8 (temps mort d’Íñiguez).

Els punts de Labuckiene (14) permetien l’Spar entrar en un intercanvi a l’inici de l’últim quart (36-41) i Tolo, que entrava per ella, el mantenia amb 4 més (44-47) i Magarity de xarnera (40-43). L’ofensiu de Carrera amb addicional a 4:22 (44-50, 13è punt) i l’acció que no li donen continuada a Tolo després talla el frec a frec, amb Magarity fent el 45-50 a menys de 4 minuts (1/2).Carrera de fora cap a dins a 1:10 trencava el seguit de possessions sense anotar (45-52) i després de temps mort d’Íñiguez la sueca torna a la línia a 1:09 (falta de Fingall) per ajustar el resultat (47-52). La continuació de Carrera al bloqueig a Ouviña és de manual (47-55 triple) i l’assistència sense mirar de la base a Fingall (47-57) de jugada de la setmana.