ACB

El Girona no se’n surt a Andorra (93-66)

Segona derrota seguida del Girona amb Fotis Katsikaris, que es veu superat per l’Andorra a la classificació (empatats amb 8-14 i amb el 107-104 a Fontajau) per culpa del 20-2 entre el final del primer quart i mitjan del segon (42-21) amb un 14-0 inclòs i els vermells sumant de tir lliure (2/4). Un 9-0 a l’inici de l’últim quart enfilava la màxima (81-58) i Andric sol després de pèrdua visitant la deixava en 88-64 a 2:44 i amb 5 punts més triple inclòs deixava el 93-66.

La línia de tres

Davis de 6,75 m anotava el quart triple vermell en 5 intents, en la primera possessió en què participava, iniciada amb una recuperació seva. Susinskas (5-3) i Pons sense error (8-19 i 10-12) també havien sumat de lluny i ja amb el cinc canviat de dalt a baix, Marcos al límit de la possessió i de fora cap a dins signava el 0-8 (10-17 a 3:04, temps mort local). Tres triples seguits de l’Andorra (Rubio, Montero i Madsen, 9-0 amb dues pèrdues de Marcos) capgiraven el marcador (21-19) i la segon falta vermella del parcial permetia Montero sumar de 4,6 m a 2 segons (23-20).

Superats

Montero al contraatac enfilava la màxima andorrana (30-20) amb els vermells encadenant pèrdues i encaixant un 18-1 (temps mort de Katsikaris a 8:54). El base d’ofensiu amb Pons al costat i de 6,75 m seguia ampliant el marge (35-20, 12è punt). Harding de tres al contraatac i Pérz assistit per Luz doblaven el marcador (42-21) i era Susinskas a 4:53, de 6 metres, el primer visitant en anotar en joc des de l’esmaixada de Goloman a 1:56 per acabar el primer quart (12-19). La primera d’Iroegbu és de tres a 2:23 per la mitja part (46-30) i, sense rebot (22-11), Pérez d’ofensiu i al límit de la possessió enfonsava l’esperança gironina (48-30) amb Iroegbu de base i sense deixar anar la pilota (14% tirs de camp, 67 Montero).

El quart triple de Pons (4/5), el segon de la segona meitat (55-40), no tenia incidència perquè Montero també anotava de lluny (51-35, 3/3) i a més repartia joc castigant la defensa gironina (57-40). Harding i Montero junts a 6:01 pels problemes de faltes locals (57-42, Marcos de 4,6 m). El base argentí de 6,75 m (60-45). L’entrada de Nacho Llovet mantenia el domini del rebot andorrà, amb Pérez enviant Vila a la banqueta amb dos 2+1 seguits (66-49). Goloman de 4,6 m (5/8) castigant Llovet feia el 66-52 i malgrat la cistella assistit per Marcos, el triple de Harding deixava el 70-54 al final del tercer quart.

Les dues cistelles de Marcos les neutralitzava Dos Anjos d’ofensiu (72-56) i Pérez esmaixant en recuperació a la primera línia (10-10 pèrdues) forçava el minut de Katsikaris (76-58 a 7:44), després del qual l’interior dominicà seguia sumant (78-58, 17 punts,10 rebots i 26 de valoració) i Iroegbu fallant (1/10). Borg lligava el 9-0 (81-58) que enfilava la màxima i Marcos hi posava fi cap a dins i Goloman i els primers punts de Vila (84-64) només servien per mantenir l’intercanvi fins que Andric a la segona pèrdua seguida de Colom feia sol el 88-64 a 2:24 (temps mort gironí).