Lliga femenina

Remuntada de mèrit del Barça CBS a Mendizorrotza (67-69)

Una cistella de Taylor Wurtz (16 punts) a manca de tres segons pel final permet a les blaugrana capgirar el marcador davant l’Araski i encadenar el quart triomf en la Lliga Endesa

El Barça CBS encadena el seu quart triomf en la Lliga Endesa en un enfrontament ple d’alternatives contra l’Araski a Vitòria-Gasteiz. La brillant actuació de Taylor Wurtz, que ha estat la màxima anotadora amb 16 punts i autora de la cistella definitiva, ha decantat la balança.

Les jugadores dirigides per Isaac Fernández han arrencat amb molta força, i tot i que les locals s’han imposat en el rebot ofensiu, el percentatge de tirs de dos (46.7%), molt superior al del conjunt vitorià (20%), ha permès a les blaugrana tancar el primer període amb un coixí de punts considerable (8-19).

Tanmateix, les basques han capgirat la dinàmica en el segon quart (26-14), fins al punt que han arribat al descans amb el dèficit de punts eixugat i per davant en el marcador (34-33). Una de les claus per entendre l’espectacular remuntada de l’Araski ha estat la notable millora en l’encert de cara a cistella (50% en tirs de dos) i també l’actuació de Gretter, que ha liderat la reacció del seu equip amb 7 punts després de no haver-ne anotat cap en els primers 10 minuts.

La davallada de les catalanes s’ha prolongat en el tercer període (18-10). Els triples d’Anna Cruz no han pogut evitar que la diferència de punts continués augmentant, i la irrupció de Brewer ha deixat les santfeliuenques sense marge d’error de cara a l’últim quart (52-43).

Dit i fet, les catalanes han anat per feina a última hora amb una gran actuació coral que els ha permès anar retallant punts fins que un bàsquet de Wurtz quan mancaven 2:15 ha donat l’avantatge a les culers (61-62). La nord-americana ha anotat també la cistella guanyadora quan faltaven tres segons per al final (67-69).

Amb aquest resultat, el Barça CBS iguala el balanç de l’Araski en la classificació (9-13) i talla la seva ratxa d’imbatibilitat a Mendizorrotza, on encadenava tres victòries. El quart triomf consecutiu allunya encara més les blaugrana de la zona de descens.