Eurocopa

Istanbul, plaça coneguda

L’Spar Girona visitarà per tercer cop el Galatasaray demà i, per accedir a la semifinal, els dos antecedents li valen

L’Uni Girona té en la semifinal amb el BLMA el 2019 el seu sostre a l’Eurocopa. Una eliminatòria en la qual va perdre els dos partits (66-69 a Fontajau i 98-69 a Latas) i que es podria repetir si demà (18 h per Esport 3) l’Spar conserva els 13 punts del partit d’anada jugat a Fontajau (77-64) i el conjunt occità remunta els 14 amb què va tornar d’Istanbul contra el Besiktas (73-59).

Si les grogues passen, sigui quin sigui el rival, jugarien la tornada davant la seva afició perquè van ser el cinquè millor equip en la fase de grups darrere el Bourges –eliminat pel Besiktas– i els equips de Londres i Venècia, que van guanyar en les anades a Kayseri (79-87) i a Riga (70-83), respectivament. El Galatasaray va ser el botxí de l’Uni Girona als quarts de final el 2018 capgirant el 62-65 amb el triomf a Fontajau per 67-72. Era el primer cop que el club gironí s’enfrontava a qui esdevindria, fa sis anys, flamant campió de l’Eurocopa, accedint-hi als quarts de final des de l’Eurolliga –l’havia guanyat el 2014–, competició en la qual es van retrobar el curs 2021/22. En la fase de grups, el Gala va guanyar primer a Girona (55-69) i després a Istanbul (80-68). D’aquella darrera visita gironina a Turquia, respecte del partit de la setmana passada, en les locals queda Sude Yilmaz (3 punts i 6 de valoració), inèdita en el primer enfrontament. I, a les files de l’Spar Girona, que va acabar jugant els quarts de final d’aquell exercici contra l’Avenida per segon any seguit –el sostre català en l’àmbit femení– gràcies al seu 7-7 i la sanció als equips russos que afectava el Dynamo de Kursk, quart, Magali Mendy (17 i 19), Rebekah Gardner (10 i 13) i Giedre Labuckiene (3 i 7).

Gardner, de fet, serà la gran absent a la pista turca, després d’haver-se lesionat de gravetat –trencament del tendó d’Aquil·les i adeu a la temporada – en el partit d’anada, una baixa molt sensible per al conjunt de Roberto Íñiguez en el tram decisiu del curs.

LES DADES

3
jugadores
de l’Uni van ser en el 80-68 a Istanbul fa dos anys: Mendy, Gardner i Labuckiene.
7
partits
de Gardner amb l’Spar Girona, quatre a la Lliga Femenina i tres a la competició europea.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)