Lliga femenina

L’Spar Girona és una joguina pel València (74-52), en directe per Teledeporte

Canella encén les alarmes amb un mal gest al genoll a 2:30

Tercera derrota seguida de l’Spar Girona a la lliga, en un partit sense cap mena d’història més enllà que s’ha pogut veure per televisió, motiu pel qual s’avançava l’horari malgrat no haguessin passat ni 40 hores des que el conjunt gironí, a Istanbul, segellava la seva presència a la semifinal de l’Eurocopa; l’anada de la qual és dijous que ve de nou a la capital turca i amb l’Avenida a Fontajau el dia 10, també per Teledeporte.

L’Uni sortia amb un cinc inèdit i amb una 3-2 al darrera, útil fins que el València arribava a la barrera psicològica a 3:22 per acabar el primer quart, amb un 9-0 encaixat, 12-3 comptant els tres triples locals i el de Peña (7-6), que havia obert el marcador visitant a l’error de López d’ofensiu (2-2) quan les cinc titulars ja havien fallat com a mínim un tir. Les cinc seien després del minut amb Parra havent entrat per López, autora del 4-3 des de 4,60 m (1/2). Magarity a 1:39 era la segona visitant en anotar en joc (17-8) i les locals tancaven el parcial amb un 7-0 (24-8, 5 de Carrera) i quan Lauren Nicholson havia entrat a 54 segons per Mendy, carregada amb dues.

El segon triple de Peña (2/2) entrava plorant a 8:56 (24-11) per la mitja part, amb Cargol començant el segon quart en l’inici i Nicholson estrenant-se a 8:16 (26-13). Els triples de Fingall i Erauncetamurgil disparaven la diferència a 3:52 (36-17, 5/9 les taronges de 6,75 m) i amb Fingall fent el que volia la pivot deixava la màxima al final de la primera meitat (45-22).

Iagupova d’ofensiu i després de dos contraatacs del València acostava la diferència als 30 (53-24, com Torrens amb el setè triple local en 17 intents (61-32) i Ouviña de tir lliure la deixava en 28 al final del tercer quart (64-36).

Erauncetamurgil en la primera possessió de l’últim quart arrodonia la diferència i Rubén Burgos recorria al temps mort a 6:17 per acabar amb el 68-41 de Peña (12 punts). Canella sobre una cama de molt lluny, al límit de la possessió i bombejant perquè tenia Fam a sobre anotava el 70-47 en el servei de l’antiesportiva de Hempe sobre Peña. La gallega a 2:30 per acabar rebia una falta de Iagupova i encenia les alarmes per un mal gest al seu genoll per la topada amb Fingall i Cargol sobre la botzina des de 6,75 m tancava el marcador.