Lliga femenina

L’Spar Girona envia el Gran Canària a la Lliga Challenge (78-73)

El Jairis, el rival de l’Uni als quarts

Divuitè triomf de l’Spar Girona a la lliga, que certifica el descens del Gran Canària després de 4 temporades a la Lliga Femenina (va pujar l’any de la pandèmia per la renúncia del Sant Adrià) i jugarà els quarts de final amb el factor pista a favor, un avantatge que hagués tingut igualment per les derrotes del Jairis a Vitòria i de l’Estudiantes a Ferrol.

Nicholson amb 7 punts seguits (12-8) donava la iniciativa a les locals, que havien tingut el primer avantatge en el seu primer atac (3-2 Mendy de 6,75 m) i que disposaven de 6 amb la primera cistella d’una interior (14-8, Tolo a 4:23). El primer triple visitant era després de temps mort (14-11 Loville) i la primera falta (3-1) a 1:43 quan la 2-3 ja havia aparegut –després d’anotar. Ndour amb els primers tirs lliures del partit a 17,5 feia el 18-17 i amb 3,2 Loville anotava fora de temps el que hauria suposat el 4-11 (cistelles de López i Bertsch i 6 pèrdues).

Fall en 16 segons li treia un 2+1 a Bertsch (18-19). El triple després d’ofensiu vermell de Mendy (25-19) permetia recuperar el màxim avantatge, amb Canella (2 punts, 4 rebots i 2 assistències) donant aire a Ygueravide. L’11-0 (29-19, Bertsch) forçava el minut groc a 7:14 per la mitja part, amb Tolo –havia fet el 27-19 de tir lliure– carregada amb 2 faltes però els dos triples visitants (Loville i Alnatas) forçaven el temps mort d’Íñiguez (31-27 a 3:50), que acabat al segon quart (35-34) es dirigia als àrbitres per mirar de fer-los veure que no estaven castigant els contactes del rival (10-4 faltes).

Dos triples seguits d’Alnatas a l’inici del tercer quart (35-40) i els tirs lliures de Fall (37-42)a la tercera de Tolo (7:17) permetien Ndour enfilar el màxim avantatge visitant (37-44). La reacció arribava amb el triple de Nicholson (44-46 a 5:11 temps mort canari) després de recuperació de Magarity (4 punts al tercer quart). L’australiana repetia de 6,75 m (3/4) després del d’Alnatas (4/7) i Bertsch empatava a 49 en la continuació amb Mendy, que a 2:57 tornava a situar les vermelles per sobre (52-49 amb addicional). Canella cap a dins i Bertsch de tir lliure engreixaven el parcial (17-3, 56-49) i Ndour sobre la botzina deixava el 59-53 després del triple de López.

Canella obria l’últim quart de 6,75 m (62-53) però després que els àrbitres advertissin Davis per tècnica a 8:06 per protestar la 8a falta visitant (64-59) Íñiguez era expulsat i el duel s’escalfava amb López dient a Loville que no es dirigís al públic després dels tirs lliures (64-61). La jugadora del Canàries rebia tècnica (Tolo falla el tir primer tir lliure vermell: 5/6) i Loville acaba amb 64-62. La 30 enllaçava 10 punts per empatar a 66 i Washington ho feia a 68 en ple desconcert. La quarta de Tolo a 4:41 enviava Fall al 4,6 m (68-70), Magarity i Nicholson recuperaven la iniciativa (72-70) i Davis de 6,75 m a 3:25 en una acció en què es lesiona Davis anotava el 72-73.Els següents punts son de la sueca a 2:08 (74-73) i a 1:28 (76-73, temps mort visitant). El següent minut groc era a 23,9 i amb 3-3 faltes el tir forçat anava fora i Ygueravide a 0,7 i de tir lliure –dues faltes rebudes seguides– deixava el 78-73