Espanyol

Més periquitos que ningú, tot i el seu passat blaugrana

El derbi. Dos dels jugadors amb més pes dins del vestidor blanc-i-blau, Víctor Sánchez i Sergio García, han vestit la samarreta del FC Barcelona

La plantilla del RCD Espanyol té dos futbolistes que han defensat la samarreta del primer equip del FC Barcelona i tots dos, Víctor Sánchez i Sergio García, a més de portar el braçal de capità, són especialment estimats per l’afició blanc-i-blava i respectats pels seus companys. De fet, no és només per la seva experiència que Sánchez (31 anys) i García (35 anys) formen part del grup de capitans de la nau blanc-i-blava, sinó també pel pes que tenen dins del vestidor. El seu lideratge, a més, ha quedat palès en més d’un derbi. I és que, per molt que el seu passat sigui blaugrana, per molt que tots dos hagin crescut en el futbol formatiu del Barça, avui Víctor Sánchez i Sergio García són periquitos fins al moll de l’ós.

En els sis anys que fa que és jugador de l’Espanyol –va arribar al club blanc-i-blau en el mercat d’hivern del 2012–, Víctor Sánchez només ha guanyat un dels cinc derbis que ha jugat: l’anada dels quarts de final de copa del curs passat, que es va jugar a l’RCDE Stadium (1-0). El Barça, a més, remuntaria en la tornada (2-0). En la lliga, el de Rubí sempre ha perdut contra el seu exequip jugant amb l’Espanyol. Encara més, en aquesta competició mai no ha pogut celebrar un gol dels seus en un derbi. Sigui com sigui, Víctor Sánchez, que va vestir 14 vegades de blaugrana els cursos 2007/08 i 2008/09, sempre ha deixat la seva petjada quan ha jugat contra el Barça, com ho demostren les cinc targetes grogues que ha vist, una en cada partit.

Per al derbi de demà no està previst que Sánchez aparegui en l’onze de l’Espanyol. Aquesta temporada el migcampista vallesà no està gaudint del protagonisme que tenia abans de l’arribada de Joan Francesc Ferrer, Rubi, a la banqueta blanc-i-blava: ha participat en deu partits de lliga, només en tres com a titular, i en la copa va sortir d’inici en l’anada de l’eliminatòria contra el Cadis, però dimarts no va jugar ni un minut. I és que les seves característiques no lliguen amb el que busca l’entrenador maresmenc, que aposta per jugadors amb un perfil més tècnic, com Marc Roca, Sergi Darder i Granero.

Pel que fa a Sergio García, està treballant de valent per acabar-se de recuperar de la lesió a l’isquiotibial de la cama dreta que es va fer jugant contra el Girona, el 25 de novembre, a Cornellà-el Prat. Dilluns passat, l’Espanyol anunciava que el davanter del Bon Pastor mostrava una bona progressió i que incrementaria el ritme d’entrenament dia a dia. El seu objectiu és, sens dubte, arribar en condicions de jugar el derbi.

García, que va jugar nou partits al FC Barcelona entre les temporades 2002/03 i 2003/04, s’ha enfrontat deu vegades a l’equip blaugrana amb l’Espanyol, sumant les dues etapes que ha viscut a l’entitat blanc-i-blava, i mai no ha guanyat. El veterà davanter, que abans de lesionar-se era un dels titulars de Rubi, va signar un gol en el duel de lliga al Camp Nou del 7 de desembre del 2014, però no va servir de gaire perquè el resultat final va ser un contundent 5-1.

SÁNCHEZ I GARCÍA EN EL DERBI

5
targetes grogues
ha vist Víctor Sánchez en els cinc partits que ha jugat contra el Barça.
1
gol en deu partits
ha marcat Sergio García al Barça amb la samarreta de l’Espanyol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)