Espanyol

mercat

andrés prieto

‘O Pulpo’ ja té nova parella

Mercat. L’Espanyol tanca la incorporació d’Andrés Prieto. El porter formarà tàndem amb Diego López. Un fitxatge necessari i urgent per afrontar amb garanties la prèvia de l’Europa League

Andrés Prieto (Alacant, 1993) s’ha convertit en la quarta incorporació de l’Espanyol en aquest mercat d’estiu després del Monito Vargas, Bernardo i Iturraspe. El fitxatge d’un porter era una urgència ineludible després de la marxa de Roberto Jiménez i davant la necessitat de disputar, amb les mínimes garanties, les prèvies de l’Europa League. El primer duel serà dijous que ve contra l’Stjarnan islandès. El club no pot badar i sap que es juga el prestigi i uns importants ingressos econòmics. El risc d’afrontar la prèvia amb només un porter –Diego López– i dos futbolistes en formació com Adri i Joan era massa elevat. “Volem un porter que aturi”, deia de manera gràfica fa uns dies el tècnic, David Gallego. Andrés Prieto arriba per cobrir aquesta necessitat. És un vell conegut del club. S’ha format a les categories inferiors del club i ha coincidit amb David Gallego al filial. Arriba lliure, signa per dues temporades amb una tercera d’opcional si juga un mínim de 25 partits en els pròxims dos anys. Tindrà una clàusula de 15 milions d’euros.

Ara Diego López ja té parella i un futbolista amb cert recorregut i més maduresa després d’haver estat al Màlaga i l’any passat al Leganés. Només ha jugat sis partits en aquests dos anys però coneix la casa. El dia 25 de juliol ja estarà dins de la convocatòria. “Vinc amb molta il·lusió, sento que torno a casa i arribo amb la intenció de deixar l’Espanyol al més amunt possible”, va explicar l’alacantí en la seva presentació. Un retorn després de dos anys: “Em fa molta il·lusió estar aquí. És un sentiment bonic tornar aquí i veure que tot segueix igual. El club ha crescut molt en la parcel·la esportiva. No m’ho imaginava, però les coses que somiem a vegades passen.”

Andrés Prieto té com a ídol de la infància Diego López: “Des de petit m’he fixat en Diego. És un referent i tinc molt bona relació amb ell. No vinc a prendre el lloc a ningú, sinó a fer el meu camí i assolir els objectius que m’he marcat. La competència serà sana. No hi haurà cap problema, la nostra relació serà sempre bona. La línia és de treball i, jugui jo o ell, l’important és que l’equip no ho noti.”

El porter té clar quins aspectes ha millorat des de la seva marxa: “Tinc més experiència i vinc més fet, més home. El que hi havia fa tres anys era més nen.” Una de les claus ha estat David Gallego, que coneix bé el porter: “Em coneix perfectament i sap el que li puc donar de l’any que vaig estar al filial. Li estic agraït i és una cosa que juga a favor meu.”

A la recerca d’un central

Més enllà de la incorporació d’Andrés Prieto, el club comença a buscar un central solvent per cobrir la sortida de Mario Hermoso. “Portarem un altre central. Treballarem en això en aquesta segona fase. Anirem al mercat i ho intentarem, i veurem si el mercat ens ho permet”, manifestava ahir el director de futbol professional, Francisco Joaquín Pérez Rufete. El club ha tancat la primera fase del mercat i ara cuinarà una segona fase a foc lent que dependrà, i molt, de si l’Espanyol arriba a l’Europa League.

Amistós contra el Lens

La preparació de l’Espanyol no s’atura i avui jugarà el segon amistós de la pretemporada contra el Lens, de segona divisió francesa (18 h per Esport 3). Una bona pedra de toc per arribar més rodat a la prèvia de l’Europa League del 25 de juliol a l’RCDE Stadium. En aquest duel, David Gallego ja incrementarà la càrrega de minuts de certs futbolistes i no farà tantes rotacions com va fer contra el Peralada. La intenció és veure un onze cada vegada més definit dels titulars que jugaran contra l’Stjarnan islandès.

QUART FITXATGE

Signa per dues temporades amb una d’opcional. Té una clàusula de 15 milions d’euros

LA SEVA FILOSOFIA

“Diego és un referent. No vinc a prendre el lloc a ningú, sinó a fer el meu camí”

La sortida de Borja Iglesias al Betis es complica

La sortida de Borja Iglesias al Betis continua enquistada. L’Espanyol no es vol desprendre del futbolista si no és a canvi de la clàusula de 28 milions. Rubi continua insistint i el considera un dels pilars del seu nou projecte al Betis. Però els andalusos han de fer una venda important per cobrir les exigències blanc-i-blaves. Van passant els dies i a l’Espanyol estan molt tranquils, fins a l’extrem que estan preparant una millora de contracte per seduir el futbolista. Una proposta que ja van presentar a finals de maig però que els representants del gallec volien lligar a mantenir inalterable la clàusula. Ara l’Espanyol tornarà a la càrrega per mostrar al futbolista la seva estima i la importància que té en el projecte. Veurà incrementat els seus emoluments de manera notable, però la millora haurà d’anar lligada a un augment de la clàusula. És la condició. “No puc donar una resposta concreta a això”, va respondre Rufete sobre la millora de contracte del gallec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)