Espanyol

Passa la pilota a l’esportiva

Crisi. Guasch concreta en 12 milions d’euros els diners disponibles per fitxar. “Ara serà Chen i els dirigents esportius qui decidiran”, va dir després de presentar uns bons números econòmics

L’Espanyol té un problema esportiu. Penúltim a la lliga, amb només 9 punts, necessita capgirar la seva tètrica dinàmica en els propers partits per acostar-se a la salvació. El club anirà al mercat d’hivern per reforçar-se. La quantitat és de 12 milions d’euros nets. Una dada que va revelar el director general corporatiu, Roger Guasch, en un esmorzar informatiu amb la premsa. “La inversió i el que es fitxarà ho hauran de decidir Chen i la parcel·la esportiva”, va concretar. És a dir, l’àrea econòmica ha aprofitat els bons números, que presentarà en la propera junta d’accionistes de dimarts, per passar la pilota a l’àrea esportiva. La pilota és a les mans del director general esportiu, Òscar Perarnau, i del responsable del futbol professional, Rufete. Ells seran els encarregats de dotar l’Espanyol d’elements més competitius per reflotar l’equip i que Machín tingui les eines necessàries per quedar-se a primera, i ho faran amb Chen, que arriba aquesta setmana.

Aquesta és la batalla de l’Espanyol, que, malgrat tenir un full de ruta econòmica immillorable, viu en la incertesa esportiva. “És més econòmic apostar ara que estar a segona divisió”, reblava Guasch. Aquest increment, en la despesa de fitxatges, ve donat per entrar en la fase de grups de l’Europa League i per l’ampliació de 50 milions d’euros de capital que farà el Grup Rastar. “Una cosa són els diners que hi ha a la caixa i l’altra, el límit salarial”, va advertir Guasch. Cal tenir present que el límit salarial del club és, per aquesta temporada, de 68 milions d’euros. Dins d’aquest límit es compten les amortitzacions, si és un jugador de compra, salaris i primes, futbol de base, futbol femení. “Tot suma. El 90% s’ho emporta el primer equip, però aquests conceptes també es computen”, va recordar el mandatari, que va explicar les diverses modalitats de futbolistes que podrien arribar en forma de cessió o bé en format de compra sense passar-se dels 12 milions. “El missatge és d’optimisme i que ens en sortirem; si no fos no així no estaríem disposats a gastar-nos 12 milions d’euros”, va assenyalar Guasch, que va evitar parlar de si ja tenia computat un hipotètic descens a segona.

Ingressos rècord

La imatge de fortalesa de l’entitat serà diàfana i amb un balanç sanejat després de l’ampliació de capital de 50 milions d’euros del Grup Rastar. Una situació que deixarà el deute del club per sota dels 50 milions. “Els fons propis de l’entitat pujaran de manera significativa, i passarem de ser un club C, a ulls de la lliga, a ser un club A en la vessant econòmica”, apuntava el director financer, Joan Fitó. Això permetrà al club finançar-se amb més marge de maniobra i tenir, al seu abast, crèdits més econòmics per la seva gestió ordinària i també per fer fitxatges.

D’altra banda, els ingressos previstos pel proper curs són de 131 milions d’euros. El resultat per venda de jugadors d’aquest any és d’11 milions d’euros. Un còmput en què no estan incloses les vendes de Mario Hermoso i Borja Iglesias en el mercat de l’estiu passat i que es comptabilitzaran en el proper exercici 2020. Totes aquestes maniobres econòmiques permetran al club destinar més inversió al primer equip, el futbol de base i el femení.

Nova ciutat esportiva.

Més enllà d’això, una altra pota del creixement esportiu i social passa per trobar una nova ciutat esportiva. Un projecte emparat sota la nomenclatura interna de nous ulls.” “Volem pensar en gran i per atraure talent necessitem una nova Ciutat Esportiva”, explicava Guasch. Es busquen uns terrenys a l’àrea metropolitana d’entre 7 i 15 hectàrees. El problema no és trobar els terrenys, sinó una àrea qualificada d’esportiva.

DIRECCIÓ ESPORTIVA

Té tota la pressió per esmenar el full de ruta de l’estiu i millorar la planificació feta

El club guanya 2.661 abonats en una temporada

Una de les bones notícies és el creixement del nombre d’abonats (els socis que tenen seient al RCDE Stadium). En les xifres presentades ahir, el club ha revelat que ara mateix té 22.970 abonats. Una xifra que supera els 20.309 de fa just un any. La xifra total de socis ha passat de 24.721 a 27.329. Malgrat aquestes bones dades, Guasch no està satisfet. “No acabem d’arrencar i que l’abonat vingui a l’estadi. Tenim un problema i assumeixo l’error”, va dir el mandatari sobre l’assistència i posava com a exemple la tribuna, al davant de presidència: està venut el 90% de la seva capacitat però “els dies de partit hi ha moltes cadires buides”. Per això el club seguirà redoblant els seus esforços per afavorir la mobilitat amb diverses iniciatives, des de busos llançadora a acords amb FGC i el centre comercial Splau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)