Espanyol

De Tomás trenca el Sabadell

2a divisió A. El pitxitxi dona un triomf pragmàtic a l’Espanyol i frena la magnífica ratxa dels arlequinats, que acumulaven nou jornades invictes. El bon futbol dels visitants, sense premi

Espanyol 1 Sabadell 0

ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, David López, Cabrera, Pedrosa; Keidi Bare, Darder (Dimata, 69’), Melamed (Mérida, 62’), Embarba (Vadillo, 69’); Puado, Raúl de Tomás (Pol Lozano, 90’).SABADELL:Mackay; Óscar Rubio, Juan Ibiza (Jaime, 68’), Grego Sierra; Víctor García, Undabarrena (Ángel, 79’), Boniquet (Cuevas, 64’), Ozkoidi (Pierre, 64’); Juan Hernández (Edgar, 79’), Stoichkov; Gorka Guruzeta.GOLS:1-0 (52’) RDT.ÀRBITRE:Ocón Arráiz. T.G.: Vadillo (76’); RDT (81’); Pedrosa (85’).

L’Espanyol es va comportar com aquell gegant que en fa prou movent una mà per trencar l’escenari. Els blanc-i-blaus són un equip pragmàtic i no els cal ser el dominador del partit per aconseguir resultats. De fet, el partit més lluminós d’aquest 2021 el van perdre a Montilivi. Vicente Moreno ja ha donat prou mostres que l’estètica no és la seva prioritat. El tècnic de Massanassa té una missió, pujar a primera, i la mesura del seu èxit o fracàs serà aquesta. Ningú li recordarà que contra el Sabadell va protagonitzar un partit discret i voluble amb un adversari animós i sense complexos. El Sabadell, segurament, va merèixer sortir de l’RCDE Stadium amb algun punt a la butxaca. Veure els moviments sincronitzats de l’equip d’Hidalgo és una delícia, però el futbol es resol a les àrees i aquí l’Espanyol és qui més fi s’ha mostrat al llarg del campionat. Els petits detalls són poderosos i a segona divisió són un tsunami de dimensions considerables. I és que la diferència entre blanc-i-blaus i arlequinats van estar en les àrees. L’encert de Raúl de Tomás, en rematar de cap un córner servit per Embarba, va ser suficient per sumar tres valuosos punts i dinamitar les bones intencions del Sabadell, un equip que fa moltes coses bé però que es perd en les engrunes del futbol. RDT va fer el gol tot sol dins l’àrea petita aprofitant la mala cobertura dels defenses arlequinats. El pitxitxi blanc-i-blau, que ja ha marcat quinze gols, ensuma sang. És d’aquells jugadors que semblen no fer res durant molts minuts però està preparat per enterrar les il·lusions i els desitjos del rival en un segon de glòria. Era el primer gol de la temporada de l’Espanyol de córner i també el punt d’aflicció d’un Sabadell massa castigat en les accions d’estratègia. Un martiri que s’afegeix a la seva falta de gol. En la resta, el que està lluny de les àrees, és on el Sabadell se sent més còmode. El futbol de circumloquis el domina però li falta passar del flirteig a l’acció. L’Espanyol va passar dels preliminars i va anar a matar, a diferència del seu rival, i la figura del dandi RDT va ser la peça executora per liquidar el partit i trencar la ratxa fabulosa dels arlequinats, que sumaven nou jornades invictes abans d’arribar a l’RCDE Stadium.

El gol no va donar ales a l’Espanyol, tot al contrari, es va dedicar a emmurallar-se en defensa i resistir. El Sabadell ho va intentar de totes les maneres però aquí sorgia una nova peça d’aquest trencaclosques de l’Espanyol, Diego López, atent per desfer una ocasió immillorable de Guruceta. El basc, en la primera part, va fer un gol, però l’hi van anul·lar per fora de joc. La rèplica local va arribar amb una acció premonitòria de Cabrera rematant de cap un servei de córner d’Embarba.

La precisió local va matar un valent Sabadell que va competir però que es va perdre en els clarobscurs del futbol. Un gol, un món, la diferència.

ELS VESTIDORS

El Sabadell feia dos mesos que no perdia i hem arribat nosaltres i els hem guanyat
Vicente Moreno
entrenador de l’espanyol
El Sabadell és un equip incòmode. Hem fet el partit que tocava i hem assolit els tres punts
Raúl de Tomás
davanter de l’espanyol
Hem fet un gran partit contra un gran rival; els jugadors hi han deixat l’ànima
s
Antonio Hidalgo
entrenador del sabadell
El que compta són els gols. El futbol també va d’àrees i l’Espanyol ha fet el seu gol i nosaltres no l’hem fet
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)