Espanyol

Desesperació periquita

Espanyol. Els de Vicente Moreno, amb una actuació molt pobra a casa contra l’Osasuna, hauran d’esperar per certificar matemàticament la permanència a primera divisió

Espanyol 1 Osasuna 1

ESPANYOL:Diego López, Aleix V., Calero, S.Gómez, Cabrera, Morlanes (Melendo, 46’), Herrera, S.Darder, Vilhena (Melamed, 63’), Wu Lei (Raúl de Tomás, 46’), Puado (Embarba, 88’).OSASUNA:S.Herrera, Juan Cruz, David García, Moncayola, Darko (Torró, 63’), Kike Barja (Chimy Ávila, 73’), Ramalho (Nacho Vidal, 80’), Budimir, Aridane, Javi Martínez (Oier, 63’), Manu Sánchez (Rubén García, 80’).GOLS:0-1 (42’) Kike Barja, 1-1 (67’) Nico Melamed.ÀRBITRE:Jaime Latre.T.G.:Vilhena, Kike Barja, Brasanac, Manu Sánchez.PÚBLIC:18.903 espectadors a l’RCDE Stadium.

Encara no s’ha acabat la incertesa per a l’Espanyol. Els blanc-i-blaus hauran de continuar esperant per certificar de manera matemàtica la seva permanència a primera després d’empatar a casa contra l’Osasuna, amb una actuació molt pobra de l’equip periquito. En aquest duel, Vicente Moreno va sorprendre tothom deixant d’inici a la banqueta el tercer màxim golejador de la lliga, amb quinze dianes, Raúl de Tomás. Sembla, doncs, que l’enganxada que el davanter va tenir amb l’entrenador al Bernabéu ha passat factura. En el seu lloc, va entrar Wu Lei. Un jugador que aquest curs només ha estat titular en tres ocasions; l’última, en la desena jornada contra l’Elx. Aquest empat alimenta encara més l’ambient enrarit i de crispació que hi ha en l’entorn espanyolista després d’unes últimes actuacions lamentables.

La primera part va ser de clar domini visitant. Els de Jaboga Arrasate van fer el que van voler en tot moment. Van moure la pilota d’un costat a l’altre i van arribar amb facilitat a l’àrea local des del primer instant. Tot això, mentre a l’Espanyol se’l veia perdut, sense les idees clares sobre com havia de pressionar i sortir amb la pilota controlada. Els navarresos, que no s’hi jugaven res perquè ja tenen la permanència assegurada, no van parar d’assetjar la porteria defensada per Diego López. Després de nombroses ocasions, va arribar el primer gol dels visitants, en el minut 41, quan Kike Barja es va plantar sol davant el porter i el va superar amb una vaselina. Amb el gol, van tornar els fantasmes al feu espanyolista. Van aparèixer els primers mocadors blancs i es van començar a sentir càntics de “Rufete, vete ya”.

Després de la represa, Vicente Moreno no se la va voler jugar més i va donar entrada a RDT, en substitució de Wu Lei, que poca cosa va fer en els 45 minuts inicials. Aquest canvi es va notar a la gespa, ja que l’equip va ser un altre. Van començar a ser més atrevits en atac i per moments van aconseguir tancar l’Osasuna a la seva àrea. En el minut 58, RDT va tenir l’empat a tocar amb una rematada al primer toc que va aturar Herrera en l’últim moment. Poc després, els blanc-i-blaus hi van tornar amb un xut de Javi Puado que va marxar fregant el pal. Després d’aquestes dues arribades perillosíssimes, va arribar el gol de l’empat amb un xutàs de Melamed que va entrar per l’escaire. Amb aquesta diana, els locals es van bolcar a l’atac, buscant a la desesperada el gol de la victòria. Tot i les nombroses ocasions que van tenir, no van aconseguir capgirar el marcador i es va arribar al final amb aquest empat a un. Un resultat que es pot donar per bo després d’un travesser dels navarresos en l’últim minut del temps afegit.

Ja som grans per posar càstigs. No hi ha cap problema amb Raúl de Tomás; són decisions un entrenador han de prendre