Espanyol

Luis Blanco: “L’aspecte emocional és el més important en els dos partits”

El nou entrenador interí de l’Espanyol ha parlat per primera vegada en la prèvia del duel de demà contra el València

L’Espanyol viu hores intenses amb la destitució de Rufete com a director esportiu i Vicente Moreno com a entrenador. El relleu a la banqueta per les dues últimes jornades de lliga l’agafa, de manera interina, Luis Blanco, fins ara tècnic del filial. Les seves primeres paraules com a nou entrenador blanc-i-blau han estat aquesta tarda en la prèvia del duel de demà contra el València, l’últim de la temporada al RCDE Stadium.

Primeres impressions

“Tinc unes sensacions positives. Han trobat un entrenador amb molta il·lusió que he intentat transmetre als jugadors i la sensació és positiva. El que he vist a l’entrenament dona bones vibracions pel partit de demà.”

Opcions de quedar-se

“Em veig al partit de demà, perquè ahir m’ho van comunicar i em va sorprendre. Ara només penso en el partit de demà perquè hi ha una responsabilitat molt gran. La gent que portem molts anys al club sentim les situacions i si ens podem comprometre ens impliquem molt. Estic molt centrat en demà perquè és una bona oportunitat per treure el mal gust de boca que han deixat les últimes setmanes. Hi ha hagut molts canvis, es comença un projecte nou i esperem fer un bon partit per l’aficionat que sempre està amb l’equip.”

La seva trajectòria

“És un dia feliç i un somni. Porto vuit temporades al futbol base i veient què és el club, olorant el que és el primer equip i sempre penses que en algun moment potser tindràs l’oportunitat. Ara em toca viure aquesta situació i l’accepto molt content. Quan he entrat al camp i hem fet l’entrenament ha estat molt satisfactori.”

El València

“És un gran rival de molta entitat. Els equips de Bordalás són molt intensos i verticals. Estem intentant parlar alguns detalls perquè no hem tingut molt temps però espero un partit de màxima exigència.”

Només un entrenament

“Hem de prioritzar el que creiem que més ens pot donar. En aquest cas l’aspecte emocional és principal i detalls a nivell de joc que ens puguin ajudar a guanyar el partit. Haurem d’escollir bé l’alineació.”

El sistema

“La mala sort que tenim és que tenim poc temps per preparar el partit, però més enllà del sistema m’agradaria contagiar una mica què és el que volem. Que és ser valents, anar a buscar el rival amb responsabilitat sempre. Volem ser protagonistes independentment del sistema. En aquest cas amb tant poc temps també t’has de guiar una mica pel rival.”

La motivació de la plantilla

“No he estat en el dia a dia i m’he de guiar per sensacions. El cos tècnic sí que hi era i em poden ajudar. Avui era un dia de preguntar i conèixer més coses per saber en quina situació estem. Tinc la sort que molts dels que estan al primer equip he estat amb ells al futbol base i això em dona avantatge perquè tinc referències seves. El que intentarem és escollir bé.”

El desig pels dos partits

“Primer m’agradaria revitalitzar l’equip. Tinc la sensació que a casa han fet grans partits i han demostrat que poden competir contra grans equips. Busquem recuperar aquestes sensacions i que tinguin l’objectiu de voler guanyar. Que sigui un equip fluid. Intentar connectar amb l’afició i que es vegi alguna cosa diferent respecte els últims partits. L’objectiu és que la gent marxi demà del camp pensant que el seu equip ha competit bé.”

Minuts pels joves

“Tinc la sort que els conec i sé el que poden donar. És cert que hi ha un play-off d’ascens del filial i ho hem de tenir en compte però aquesta setmana sí que es podria veure algun jugador més de l’habitual perquè també anem justos en alguna posició.”

L’Espanyol B

“S’ha donat així. Està clar que egoistament és una oportunitat maca que tots els entrenadors que portem anys a la cantera també busquem. És cert que en el moment en què estem, amb un play-off és complicat. Jo només sé que aquests dos partits estaré amb el primer equip i després no ho se. El meu esperit continua amb el filial i d’una manera o altra estaré a prop.”

Les baixes

“En principi hi ha jugadors que no estaran per diferents motius. Aleix i Yangel per sanció ja se sap. I jugadors com Óscar Gil, Pedrosa o Morlanes són dubtes i és molt difícil que arribi algú, com Keidi que és baixa segura. El tema de les baixes són oportunitats per altres i demà no ens treurà l’energia.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)