Espanyol

Un mes desaprofitat

Espanyol. Aquest octubre, contra alguns dels rivals més assequibles, els blanc-i-blaus només han sumat 7 punts dels 18 possibles

Ha acabat l’octubre i la sensació és que l’Espanyol ha deixat escapar una oportunitat d’or per agafar embranzida i arribar a l’aturada pel mundial de Qatar en plena confiança i situats en la part mitjana de la taula. Aquest mes, els blanc-i-blaus tenien un calendari assequible, amb enfrontaments contra dos equips que estan en zona de descens, Cadis i Elx; i tres que lluiten per evitar estar en la part vermella de la classificació. Les expectatives no s’han complert. Només han aconseguit sumar 7 punts dels 18 possibles, amb un balanç de quatre empats, una derrota i el triomf a casa contra el Valladolid. Uns números que no deixen satisfets ni l’entrenador, Diego Martínez, ni els jugadors ni tampoc l’afició. I és que el nombre de victòries podria haver estat superior si no s’haguessin comès tants errors individuals impropis d’un jugador de primera divisió. Abans que la lliga s’aturi, els espanyolistes visitaran l’Atlético i rebran el Vila-real, rivals exigents. Molt han de canviar les coses si realment volen aconseguir emportar-se els tres punts i respirar tranquils.

Contra el Mallorca, en l’últim partit d’aquest mes, els periquitos necessitaven la victòria que se’ls havia escapat en els últims minuts contra l’Elx per refer-se i mirar cap amunt. Dels tres punts, però, només se’n van endur un de Son Boix, i encara gràcies. Lazo i el VAR van evitar una nova ensopegada que podria haver suposat un cop molt dur. Si en la primera part els jugadors blanc-i-blaus havien activat amb èxit el mode supervivència que Diego Martínez els havia demanat en la prèvia, en la segona meitat tot es va esvair. En la represa, el quadre català no va poder sortir pitjor al terreny de joc i va arribar l’error habitual de cada matx. El conjunt mallorquí va aprofitar una nova badada defensiva dels espanyolistes i la poca contundència de Lecomte a l’hora de tancar els espais per avançar-se en el marcador. Això sí, si una cosa els està caracteritzant aquesta temporada, és la capacitat de reacció per igualar o capgirar una situació adversa. Lazo, amb un gol inversemblant i involuntari, va empatar. Quan un punt semblava prou botí, encara sort van tenir que l’àrbitre i el VAR van ignorar un possible penal de Brian Oliván sobre Ángel Rodríguez. Un bon regal per celebrar el 122è aniversari de l’entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)