Espanyol

Una copa revitalitzant

Espanyol. L’equip de Diego Martínez vol aparcar la lliga i retrobar-se amb la victòria contra el Rincón per marxar a l’aturada amb bon regust

No són temps fàcils a l’Espanyol. Després d’un inici de lliga desolador, amb només 12 punts de 42 de possibles, i una altra derrota dimecres passat contra el Vila-real, l’equip blanc-i-blau necessita revertir una dinàmica que espanta, amb la zona de descens a un sol punt. Amb la lliga aparcada fins a la disputa del derbi per Cap d’Any, és moment de reflexionar, analitzar i buscar les solucions que permetin afrontar el 2023 amb una altra cara. Abans, però, els de Diego Martínez tenen un últim test, un últim repte: la copa.

Els blanc-i-blaus visiten el CD Rincón (21 h, Movistar) malagueny, un club que milita en la sisena categoria del futbol espanyol. La típica eliminatòria en què l’Espanyol hauria de passar, però la copa té aquesta màgia que la converteix en imprevisible i que cada any regala alguna sorpresa. Sense anar més lluny, el conjunt blanc-i-blau ja va patir el curs passat per superar el Solares en la primera eliminatòria. “Respectar el rival és el primer pas per merèixer passar”, va assegurar el tècnic Diego Martínez en la roda de premsa prèvia. A La Rosaleda, estadi del Màlaga, on es disputarà el partit, el gallec no va voler donar pistes de qui jugarà o no. L’entrenador no creu en un equip o un porter per a cada competició, però sí que s’esperen algunes rotacions i oportunitats per als futbolistes amb menys participació. La porteria grinyola aquest curs. Ni Lecomte ni Álvaro han convençut i la copa podria obrir les portes a Joan Garcia. També podrien tenir minuts Aleix Vidal, Pol Lozano, Lazo, Nico o Dani Gómez, així com alguns jugadors del filial.

El Rincón, líder de la seva divisió d’honor, afronta el duel amb la màxima il·lusió. Poques vegades tens l’oportunitat d’enfrontar-te a un equip de primera divisió. El conjunt dirigit per Aitor Castillo no ha perdut encara en la lliga, en què ha sumat sis victòries i un empat. A La Rosaleda, que no és casa seva, la seva afició intentarà empènyer uns futbolistes que volen continuar de copes.

Guanyar i passar l’eliminatòria implicaria per a l’Espanyol marxar a l’aturada amb bon regust i no amb una nova patacada d’aquelles que farien mal.

6 Partits guanyats 2

1 Partits empatats 6

0 Partits perduts 6

15 Gols a favor 16

3 Gols en contra 22

LA PRÈVIA

La copa és una competició bonica. Volem canalitzar la ràbia de la derrota de dimecres per fer un bon partit i passar l’eliminatòria
Per passar s’ha de patir. No són partits fàcils, sobretot a mesura que passen els minuts
Diego Martínez
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)