Espanyol

Plantilla molt reforçada

Espanyol. El club blanc-i-blau va presentar ahir els últims tres fitxatges dels cinc fets en aquest mercat d’hivern, dels quals Domingo Catoira assegura estar “humilment satisfet”

En l’últim instant l’Espanyol va donar per tancada la plantilla que ha de lluitar per la permanència el que resta de temporada. La finestra que havia de servir per compensar les carències del mercat d’estiu, finalment s’ha saldat amb cinc fitxatges, dues sortides i 13,2 milions d’euros invertits. Les incorporacions de César Montes (8 milions d’euros), José Gragera (2,8 milions), Denis Suárez (cessió/200.000 euros), Pierre-Gabriel (cessió) i Fernando Pacheco (2,2 milions) han convertit l’Espanyol en el club de la lliga que més diners s’ha gastat en fitxatges en aquest mes de gener. El rècord d’inversió, però, continua sent el mercat d’hivern del 2020, quan es van gastar 43 milions que no van ser suficients per salvar la categoria, però sí per recuperar-la un any després. Aquesta gran quantitat de diners desemborsats palesa la situació límit en la qual estava i la importància que arribessin noves cares per millorar l’equip i assegurar-se com més aviat millor la salvació. Amb una plantilla molt curta d’efectius, Diego Martínez feia setmanes que alertava que faltaven reforços. Doncs bé, dimarts, en un últim dia de mercat frenètic en clau periquita, en van arribar tres i, ahir, van ser presentats tots junts a l’Auditori Juan Segura Palomares. Domingo Catoira, director esportiu de l’entitat blanc-i-blava, també va aprofitar l’ocasió per fer un balanç d’aquest mercat, del qual va assegurar estar “humilment satisfet” perquè, va dir: “Teníem dos objectius fonamentals, que eren pal·liar les carències detectades a l’estiu i elevar la competència interna, i crec que ho hem aconseguit.” En total, han arribat cinc futbolistes, però cap extrem, prioritat en el seu dia. “Volíem un especialista amb unes característiques i un perfil molt determinat. El mercat d’hivern és molt complex, ja que hi ha molts interessos i factors que no controles”, va assegurar Catoria, que també hi va afegir: “Tots els jugadors que han arribat són primeres opcions, i ho hem de destacar.” Catoira tampoc va dubtar en cap moment a dir que la plantilla era millor que la que tenien fa un mes: “Espero que els jugadors que han arribat ens ajudin en aquest procés de creixement. És un projecte viu i molt dinàmic.”

Ahir, els protagonistes eren Denis Suárez, Pacheco i Gragera. Tres jugadors que van assegurar que estaven molt “feliços i contents” per haver fitxat per l’Espanyol. El migcampista gallec, tot i la seva inactivitat pel que fa a la competició, va afirmar que estava “preparat” per jugar aquest mateix dissabte contra l’Osasuna. També va deixar la porta oberta que pugui passar qualsevol cosa a final de temporada: “No hi ha res firmat per al futur. Em centro en el dia a dia i espero donar moltes alegries a l’afició.” El migcampista, de 22 anys i procedent de l’Sporting, José Gragera, va admetre que va tenir més ofertes d’altres clubs; però, segons afirma: “Vaig escollir l’Espanyol per la confiança que van dipositar en mi.” Per la seva banda, el porter Fernando Pacheco va deixar clares les seves intencions: “Vinc a donar el millor de mi i a competir per un lloc, però sempre des de la humilitat i el respecte als companys”.

ELS PROTAGONISTES

Aquests mesos no m’he oblidat de jugar a futbol. Vinc on ja fa temps que volia ser
Denis Suárez
jugador de l’espanyol
Vaig tenir més ofertes, però he escollit l’Espanyol per la confiança que han dipositat en mi
José Gragera
jugador de l’espanyol
És un pas endavant en la meva carrera. Vinc a competir i a donar el màxim de mi
Fernando Pacheco
jugador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)