Espanyol

Malgrat tot, una final

Espanyol. El conjunt de Diego Martínez afronta sense Montes, Cabrera, Calero i Joselu un partit vital a Elx, contra el cuer, per escalar posicions

Tot i les paraules de Diego Martínez prèvies al partit d’aquest migdia –“som conscients que el partit té connotacions que el fan més complicat, però una final és una altra cosa”–, l’equip afronta al Martínez Valero un partit molt important per a les aspiracions de permanència. El conjunt il·licità, dirigit per l’exentrenador blanc-i-blau Pablo Machín, afronta el matx com l’última esperança per assolir un fet que sembla pràcticament impossible, que és la salvació.

El club, ahir, va fer oficial la convocatòria, en què la baixa destacable és la de Montes, que no s’ha entrenat durant tota la setmana amb l’equip i no estarà al Martínez Valero. Fernando Calero i Joselu continuaran sent baixa per lesió i, per rematar-ho, Leandro Cabrera tampoc podrà jugar, en aquest cas per acumulació de targetes. L’equip queda tocat en l’eix defensiu i José Gragera, migcampista, i Simo, defensa del filial, poden ser l’aposta del tècnic andalús per a l’important matx contra l’Elx. Després d’unes jornades amb un sistema de dos centrals, els blanc-i-blaus podrien tornar a un sistema que els va donar l’últim triomf a domicili, al feu del Getafe (1-2).

A banda del central terrassenc Simo, també viatjarà amb el primer equip Luca Koleosho, davanter del filial que ha anotat dos gols en aquest curs en nou partits. El canadenc i nord-americà sumarà la cinquena convocatòria a primera divisió on ha jugat dues estones, contra el Celta i el Rayo.

Un Espanyol polivalent

Diego Martínez ho va avisar: “Hem de tenir diferents plans. Ens obsessionem amb els onze d’entrada però els canvis són molt importants”, en referència a les nombroses baixes del seu equip. Amb una llista completada per jugadors del filial, el conjunt periquito ha sumat onze punts a domicili, un més que a casa, i buscarà contra el pitjor local, la tercera victòria del curs. Un triomf que, si arriba, pot deixar tocats de mort els elxans i pot donar molt d’oxigen a un Espanyol que rebrà a casa el Mallorca i després viatjarà a Valladolid, un nou rival directe que no se li pot escapar.

Ferit, però no mort

En el darrer matx al Martínez Valero, l’Elx va aconseguir sumar els primers tres punts del curs. En dinou jornades encara no ho havia aconseguit. Aquest fet suposa que els de Machín s’aferrin a aquest partit com una autèntica final ja que els blanc-i-blaus marquen la salvació amb vint-i-un punts, molt lluny dels il·licitans, que en tenen només nou. El tècnic blanc-i-blau va posar la mirada cap a la davantera local, Boyé o Nteka són jugadors amb velocitat i amb rematada, aspecte que últimament a l’Espanyol li costa defensar. Una de les baixes que nota més el cuer de la lliga és la de Pere Milla i Àlex Collado, lesionats, que resten al seu equip qualitat a la zona de tres quarts. A més a més, el gol és un bé que cada vegada és més escàs. Avui l’Espanyol té una gran oportunitat a Elx per donar un cop de puny sobre la taula.

1 Partits guanyats 4

6 Partits empatats 9

14 Partits perduts 8

15 Gols a favor 26

44 Gols en contra 33

LA PRÈVIA

Hem de mirar els canvis que hi hagi a l’equip, és important. No ens hem de fixar tant en l’onze titular; ara tot l’equip està preparat per ser-hi

CANVIS

Fins que marxi no deixaré de treballar per fer créixer aquest projecte i aquesta plantilla
Diego Martínez
entrenador de l’Espanyol
Pacheco, Gragera, Denis, Simo i Gómez poden ser les novetats a l’onze de Diego Martínez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)